У Сіднеї пройде вечір українського короткого метру

У Сіднеї пройде вечір українського короткого метру

Укрінформ
Посольство України в Австралії запрошує усіх охочих на вечір українських короткометражних фільмів, який відбудеться 14 вересня у рамках Сіднейського фестивалю андерграуного кіно.

Про це йдеться на сторінці диппредставництва у Facebook.

«Дорогі друзі, приходьте на неймовірний вечір українських короткометражок під час Сіднейського фестивалю анреграундного кіно цієї суботи 14 вересня о 16:00», - запрошують у Посольстві.

Зазначається, що на вечорі покажуть сім українських короткометражних фільмів.

«У якості реакції на російську агресію та війну, що триває, Україна переживає культурний, мистецький та кінематографічний ренесанс. Програма з 7 українських короткометражних фільмів віддає належне українській незалежності, пропонує знайомство з новим поколінням українських режисерів, які використовують мистецтво як свою зброю, а свою критичну переоцінку як дзеркало; права людини, соціальна справедливість, трагедія і комедія в країні, яка зазнає величезних змін. Програма включає короткометражні стрічки, покази яких відбулися на кінофестивалях в Одесі, Києві, Берліні та Каннах і які неможливо пропустити», - зазначається у дописі.

Сіднейський фестиваль анреграундного кіно (Sydney Underground Film Festival 2019) є щорічним заходом. Цього року фестиваль відкриється утринадцяте і пройде 12-15 вересня.

Як повідомляється на сайті фестивалю, показ українських фільмів, який пройде під назвою Independence, Rockets & Borsch, присвячений родинам і друзям жертв збитого рейсу МН17, а також режисеру Олегу Сенцову, який провів останні п’ять років у російській в’язниці за фальшивими звинуваченнями і 7 вересня повернувся в Україну в рамках взаємного обміну громадянами України і РФ. Нагадується, що наразі у в’язницях  в Росії та анексованому Криму знаходяться щонайменше 120 українських політв’язнів.

У програмі українського вечора покажуть EYEMO/«АЙМО» Максима Люкова, Desaturated («Знебарвлена») Марини Степанської, Leninopad: The Fall Of Lenin («Ленінопад») Світлани Шимко, «Kyiv story» («Київська історія») Михайла Маслобойщикова, Fabulous Squirt («Надзвичайна Сквірт») Оксани Казьміної, The Voice («Голос») Михайла Іллєнка, Kobzar workshop («Кобзарський цех») Віктора Придувалова.

Читайте також: Сенцов видасть щоденник про 145 днів голодування, який вивіз із російської в’язниці

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня відбувся взаємний обмін громадянами України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв'язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Фото: Укрінформ, Sydney Underground Film Festival 2019

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-