У Берліні українську діаспору запевнили у підтримці України та її інтересів - Футей

У Берліні українську діаспору запевнили у підтримці України та її інтересів - Футей

Укрінформ
Представники офіційного Берліна під час зустрічей з керівництвом Світового конґресу українців (СКУ) на початку тижня запевнили, що є союзниками України та готові всіляко сприяти забезпеченню її інтересів - від відновлення територіальної цілісності до транзиту газу.

Результати зустрічей кореспонденту Укрінформу підсумував віцепрезидент СКУ, президент Українського конґресового комітету Америки (УККА) Андрій Футей.

«Була можливість зустрітися з депутатами Бундестагу з різних партій, а також у Міністерстві закордонних справ ФРН. Усі заявили, що вони є союзниками України, а не союзниками Росії у цьому процесі», - заявив Футей.

За його словами, в ході зустрічей мова йшла, зокрема, про санкції. Намірів запроваджувати нові в Німеччини немає, визнав Футей, але німецька сторона запевнила, що ті, які діють сьогодні, продовжуватимуться: Німеччина буде це підтримувати.

Чи не головним було питання «Північного потоку - 2». Футей визнав, що «це нелегка справа», і додав: «Ми говорили: якщо ми й не згодні (з німецьким підходом), але давайте забезпечимо інтереси України, щоб Україна знову не постраждала через це. Вони це розуміють».

Говорячи про роль діаспори, президент УККА зазначив важливість того, аби вона говорила одним голосом у світі та впливала на уряди країн проживання через співпрацю з ними.

Читайте також: В СКУ розповіли, як розбудовуватимуть українські громади у світі

Як повідомляв Укрінформ, 6-8 вересня у Берліні вперше в історії пройшли річні загальні збори СКУ, в яких взяли участь близько 100 представників діаспор з 24 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-