В Австрії вшанували українських козаків - учасників

В Австрії вшанували українських козаків - учасників "Віденської відсічі"

Фото, відео
Укрінформ
Представники громад та диппредставництв України та Польщі в Австрії взяли участь у вже традиційно спільному відзначенні річниці звільнення Відня від турецької облоги військами християнської коаліції за участю українських козаків.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Республіці Австрія.

Заходи розпочалися на пагорбі Леопольдсберг у Віденському лісі на північно-західній околиці міста. Тут встановлений пам’ятник українським козакам, які брали участь 12 вересня 1683 року в одній з найбільших битв ранньомодерної історії світу. Ця битва стала переломним моментом для Європи та всього християнства.

Посли України та Польщі в Австрії Олександр Щерба та Іоланта Козловська разом з військовими аташе двох країн спільним покладанням вінків вшанували пам’ять козаків, які 336 років тому віддали життя під час "Віденської відсічі".

У Відні вшанували українських козаків-учасників "Віденської відсічі" / Фото: Василь Короткий. Укрінформ

До вшанування долучилися представники української громади, а також уперше - січові козаки із запорозької Хортиці на чолі з отаманом Юрієм Капішинським. Козаки привезли землю з острову Хортиця та розсипали її біля пам’ятника – "щоб був зв'язок". На честь загиблих під Віднем предків було зроблено постріли з пістоля та козацької похідної гармати.

Після цього урочисте вшанування перемістилося до розташованого поруч пагорбу Каленберг - місця, звідки командувач об’єднаними військами польський король Ян ІІІ Собеський і розпочав атаку на османський табір під Віднем. На запрошення польської сторони Посол України взяв участь у покладанні вінків до каплиці короля Яна Собеського та у Службі Божій спільно з українцями та польською громадою.

Читайте також: У Польщі відзначать 100-річчя заснування українського товариства «Рідна Хата»

Одним з найбільш яскравих моментів святкування став показовий виступ українських козаків, які продемонстрували майстерність володіння шаблею та іншими видами козацької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-