СКУ побачив конструктив у підході нової влади до співпраці з діаспорою

СКУ побачив конструктив у підході нової влади до співпраці з діаспорою

Фото, відео
Укрінформ
Керівництво Світового конгресу українців бачить бажання Президента Володимира Зеленського співпрацювати з діаспорою та готове допомагати йому в цьому.

Про це в коментарі Укрінформу заявив президент СКУ Павло Ґрод на річних загальних зборах, які завершилися в неділю у Берліні.

"Щодо спілкування з Президентом, я скажу, що почуття дуже позитивні. Він дуже добре розуміє, що Україна має підтримувати свою діаспору. Тому ми співпрацюватимемо з ним", - сказав Ґрод.

Він вважає, що Зеленський бачить потенціал діаспори та хоче сформувати з її допомогою стратегію для повернення українців.

"Це не обов’язково означає, що всі повернуться та будуть жити в Україні, але це створить умови вертатися зі своїм досвідом, своїми фінансами, інвестувати, працювати, допомагати в розбудові могутньої країни. Президента це дуже цікавить", - зауважив глава СКУ.

У Берліні завершилися збори СКУ / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

За його словами, у перші 100 днів перебування Зеленського у владі сторони вже кілька разів зустрічалися. Обговорювали, зокрема, питання подвійного громадянства.

Наступного тижня провід СКУ повертається після зборів у Берліні в Україну для зустрічі з новим Прем’єр-міністром, з міжфракційною групою дружби з діаспорою у Верховній Раді, іншими чиновниками.

"Ми будемо працювати і з Президентом, і з парламентом, і з урядом", - підсумував Ґрод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-