СКУ планує обговорити із Зеленським закон про Пласт

СКУ планує обговорити із Зеленським закон про Пласт

Ексклюзив
Укрінформ
Світовий Конгрес Українців вважає, що Верховній Раді запропонують доопрацьований закон про Пласт.

Таке сподівання в коментарі Укрінформу висловив президент СКУ Павло Ґрод.

"Щодо рішення Президента не прийняти закон про Пласт, ми вважаємо, що це була помилка. Але ми все ж таки надіємося, що Президент перепрацює цей закон і знову запропонує його як закон Верховній Раді", - заявив Ґрод.

Він нагадав, що СКУ зробив офіційну заяву з цього приводу.

"Ми вважаємо, що Пласт і інші молодіжні організації, спілки української молоді повинні мати підтримку українського уряду, оскільки це дійсно виховує, будує свідомих українців всюди по світі – і в Україні, і в діаспорі за кордоном", - зауважив очільник Конгресу.

Він переконаний, що без таких молодіжних організацій сьогодні не було би провідників, які керують організаціями українців у діаспорі.

"Такі організації обов’язково треба підтримувати. Тому ми будемо співпрацювати з Президентом", - пообіцяв Ґрод.

За його словами, керівництво СКУ планує ближчим часом зустрічатися із Зеленським і будуть з ним це питання обговорювати. В цілому, за оцінкою керівництва СКУ, Президент Зеленський добре розуміє потреби діаспори та дуже позитивно налаштований до співпраці.

Читайте також: Керівництво СКУ зустрілося в Берліні з представниками українських організацій Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня Верховна Рада ухвалила закон "Про державне визнання і підтримку Пласту — Національної скаутської організації України". "За" проголосували 228 народних депутатів. 4 вересня Президент Володимир Зеленський повернув Верховній Раді закон про державне визнання "Пласту" зі своїми пропозиціями.

Читайте також: Зеленський назвав причину ветування закону про Пласт

Як відомо, Пласт – національна скаутська організація України, мета якої – сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді. Рух виник услід за англійським, німецьким та іншими національними молодіжними рухами в 1911 році. На сьогодні Пласт діє у 8 країнах світу (зокрема, у США, Аргентині, Канаді, Австралії, Великій Британії, Німеччині, Польщі, Словаччині) та об'єднує пластунів України й української діаспори. Більшість українців світової діаспори виховувалась у Пласті.

В Україні Пласт є найбільшою молодіжною організацією. На сьогодні 118 її осередків діють у всіх областях держави.

Пласт активно співпрацює з органами державної влади та громадськими організаціями, реалізуючи різноманітні соціальні та виховні програми. Протягом року пластуни проводять понад 100 виховних таборів різної спеціалізації, організовують заходи соціально-культурного та виховного спрямування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-