Ребекка Гармс отримала найвищу нагороду Світового конґресу українців

Ребекка Гармс отримала найвищу нагороду Світового конґресу українців

Фото, відео
Укрінформ
Ребекку Гармс, німецького політика, яка була членом Європейського парламенту протягом 15 років – з 2004 до 2019 року - нагороджено медаллю святого Володимира Великого, найвищою відзнакою СКУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З мого досвіду, з моменту Незалежності Україна переживала багато злітів та падінь, але загальний напрямок іде в гору: Україна впорається все краще й краще, демократія розвивається», - заявила Гармс, яка почала їздити в Україну ще в 1988, через Чорнобиль як представник партії Зелених.

Вона зазначила, що «була би другом України за будь-яких умов», але Незалежність, Помаранчева Революція, повернення впливу Росії за часів Януковича, Майдан, Донбас – весь цей досвід настільки унікальний у її політичному житті, що в неї «просто не було іншого шляху, ніж стояти на боці України, бути разом з українцями».

Читайте також: Гармс про погром в Укрінформі: Новий глава ГПУ має покінчити з безкарністю за напади на журналістів

Незважаючи на обережність і сумніви, що лунали відносно Президента Володимира Зеленського, новий уряд, який при владі всього кілька днів, є, на думку Ребекки Гармс, «багатообіцяючим у сенсі доброго продовження демократичних реформ у державі». Робити такий висновок їй дає підстави те, що вона знайома особисто з багатьма з сьогоднішній міністрів.

«Цей уряд і ці процеси реформ обов‘язково призведуть до організації поразки президента Путіна в Росії», - переконана Гармс. Вона додала, що великою радістю для неї було побачити фото з російського суду, коли чоловік на прізвище Котов, який був засуджений до 4 років за участь у московських протестах, вийшов перед суддями в майці з зображенням Олега Сенцова.

«Ви бачите, наскільки впливовим є розвиток подій не лише для самої України, але й для всього сходу Європейського континенту. Це також означає, що це має значення та величезний вплив не лише для майбутнього ЄС, але всієї Європи», - звернулася Гармс до представників української громади

Гармс була спостерігачем на всіх без виключення виборах в Україні, починаючі з 2004 року, і може порівняти з іншими східноєвропейськими країнами: отже в жодній з інших країн, на її думку, вибори не мали такого рушійного впливу на демократичні зміни.

Колишній президент СКУ Євген Чолій назвав Гармс «фантастичним фанатом України», справжнім Другом.

Чолій
Євген Чолій

«Вона знає про ситуацію в Україні більше, ніж деякі українці. Але ще важливіше – вона переймається, вона небайдужа до України. Ми знаємо це й ми вдячні», - сказав Чолій.

Ребекка Гармс стояла на Майдані пліч о пліч з українцями. Вона багато сил доклала для забезпечення гуманітарної допомоги нашій державі, а також у справі утримання санкцій проти РФ за порушення нею суверенітету України. Коли в 2014 році політик прибула в Москву, щоби надати підтримку в справі Надії Савченко, вона була оголошена «персоною нон-грата» в Росії.

Гармс з жовтня планує працювати в якості радника Національного демократичного інституту, Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-