В УККА розповіли, як відстоюють інтереси України в США

В УККА розповіли, як відстоюють інтереси України в США

Відео
Укрінформ
Лобіювати інтереси України в Конгресі США, боротися з російсьою дезінформацією, добиватися надання Україні різноманітної допомоги тощо - серед основних завдань Українського конгресового комітету Америки (УККА).

Про це Голосу Америки розповів президент вашингтонського бюро УККА Михайло Савків.

Найголовніше завдання УККА – лобіювати інтереси України на Капітолійському пагорбі. «Допомагати Україні фінансовою та будь-якою іншою допомогою - це є наша постійна акція і тема наших переговорів з членами Конгресу», - каже Савків.

Український конгресовий комітет Америки був створений, щоб підвищувати у США обізнаність про Україну, розказати про злочини радянського режиму та підтримати українських емігрантів тощо.

Одним з найважчих завдань, за словами Савківа, було домогтися скасування у 2006 році поправки Джексона-Вейніка щодо України (статті-додатку до Закону про торгівлю США 1974 року, яка обмежувала фінансові та торговельні стосунки США із країнами, уряди яких порушують права людини, а саме забороняють або протиправно обмежують вільну еміграцію своїх громадян – ред.).

Складною також була боротьба за визнання Голодомору геноцидом сталінського режиму проти українського народу. Савків зазначив, що «робиться багато для визнання Голодомору геноцидом» і у цьому контексті нагадав, про ухвалену у жовтні минулого року резолюцію Сенату США, в якій Голодомор 1932-33 рр. визнається геноцидом українського народу.

Найбільший спротив, який доводиться долати лобістам інтересів України у США, - це російська дезінформація, каже Савків. За його словами, боротися з нею значною мірою допомагають зв’язки УККА на місцевих рівнях, із засобами масової інформації.

Останні 15 років УККА організовує Українські дні в Конгресі, коли можна поспілкуватися з конгресменами та сенаторами, розповісти про нагальні проблеми України та заручитися їх підтримкою. Савків каже, що ці зустрічі потрібні для того, «щоб чиновники розуміли, що вони мають виборців, ці виборці українського походження і вони мають прохання від громади».

Наступного року УККА виповнюється 80 років. Михайло Савків обіцяє, що в організації  продовжуватимуть відстоювати інтереси України в США та служити українській діаспорі.

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-