У Стратегічному командуванні США розповіли про свого пілота з Коломиї

У Стратегічному командуванні США розповіли про свого пілота з Коломиї

Фото
Укрінформ
Назарій Мельничук з Коломиї здійснив свою мрію і став військовим у США, а завдяки вільному володінню українською мовою потрапив до програми LEAP для пілотів американських ВПС. 

Про історію Мельничука і його шлях у збройних силах США розповідає видання Військово-повітряних сил США в рамках ініціативи «Обличчя оборони», повідомляє Радіо Свобода.

Назарій Мельничук – військовий США, лейтенант другого класу, член екіпажу 10-го ракетної ескадрильї міжконтинентальних балістичних ракет Військово-повітряних сил США (ВПС США).

З української Коломиї до нью-йоркського району Бруклін у США хлопець разом із родиною перебрався, коли йому було 13 років. Своє дитинство він згадує так: "В Коломиї всі один одного знали. Ми жили біля гір, тому я багато збирав ягоди і ходив у походи, що є дуже популярним в Україні".

Батько Назарія був анестезіологом, а мати – педіатром. "Вони заробляли небагато. Фінансова скрута частково була причиною нашого переїзду до США", - цитує Назарія видання. Хлопець розповідає, що іншою причиною було прагнення батьків забезпечити майбутнє Назарія і його брата. "Я б не займався тим, що роблю тепер, якби мої батьки не зробили так, щоб ми сюди переїхали", – каже Назарій.

За словами хлопця, він з дитинства знав, що хоче бути військовим. "Мені дуже пощастило потрапити до ВПС і стати ракетником", - зазначає Мельничук.

Як зазначається, хлопець потрапив до програми Language Enabled Airman Program (LEAP) з розвитку мовного та культурного потенцалу пілотів ВПС США через півроку після вступу до американських ВВС. "Я вільно володію українською і російською мовами, та мене прийняли до програми саме завдяки українській", - каже хлопець.

Мельничук розповідає, що мав нагоду служити в Україні як перекладач для радників програми партнерства з українськими військовими та Національним університетом оборони України.

«Українські військові подали запит на підтримку командування силами США в Європі (EUCOM), бо було створено програму EUCOM зі співпраці з країнами, які не є членами НАТО, але є партнерами НАТО, такими як Україна. Через цю програму радники, на запит українських військових, надавали підтримку Україні в досягненні стандартів НАТО», – розповідає Назарій.

Програма LEAP, якою керує Центр з мови і культури ВПС США (Air Force Culture and Language Center), українцю дуже подобається. За словами Назарія, вона дає можливість пілотам подорожувати, виконувати завдання і підтримувати свої мовні навички.

Окрім української та російської, Мельничук вільно володіє англійською мовою, має ступінь бакалавра політичних наук та міжнародних студій, магістра з міжнародних відносин з фокусом на національній безпеці.

Фото: afgsc.af.mil, Twitter/US Strategic Command

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-