В Аргентині відсвяткували 95-річчя філії УКТ «Просвіта» у Беріссо

В Аргентині відсвяткували 95-річчя філії УКТ «Просвіта» у Беріссо

Фото
Укрінформ
Філія Українського культурного товариства (УКТ) «Просвіта» у місті Беріссо в Аргентині відсвяткувала 95-ту річницю з дня свого заснування.

Про це у четвер повідомив пресовий референт Референтури преси УКТ "Просвіта" Хав’єр Апонюк Савич у Facebook.

"У неділю, 25 серпня, філія міста Беріссо Українського Культурного Товариства «Просвіта» відсвяткувала 95-ту річницю свого заснування", - йдеться у дописі.

Зазначається, що у заході  взяли участь голова Централії УКТ «Просвіта» архітектор Юрій Данилишин та заступник голови Петро Маслюк; голови сестринських філій Альберто Нідашковський з «Просвіти» Вілла Аделіна та Марко Лепак з «Просвіти» Вільде; отець Марсело Клейкало (Українська греко-католицька церква) та сестри чину Святого Василія Великого; голова Крайової Управи СУМ Степан Данилишин, представники посольства України в Аргентинській Республіці та мер міста Беріссо Хорхе Неделя.

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх померлих членів товариства.

На святкуванні були відзначені Уляна Вітошинська (чинна голова), Михайло Никон, Данило Цюпер, Луїс Вітошинський, Іван Махун, Ана Столяр, Іван Дідух та тих, хто не змогли прибути на святкування - Степан Никон та Євген Твердий.

Читайте також: Українки з Манчестера зібрали до школи дітей з 20 родин загиблих учасників АТО/ООС

Нагадаємо, у лютому 1924 р. була утворена організація «Молода Громада», члени якої 31 серпня 1924 р. вирішили стати товариством «Просвіта», зробивши Беріссо одним із піонерів просвітянського руху у Аргентині.

Фото: сторінка Javier Aponiuk Sawicz у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-