У Чикаго відбувся традиційний фестиваль «Українські дні»

У Чикаго відбувся традиційний фестиваль «Українські дні»

Фото, відео
Укрінформ
В Українській околиці Чикаго до Дня Незалежності України відбувся 35-й щорічний фестиваль Ukrainian Days 2019  ("Українські дні 2019").

У рамках свята відбувся, зокрема, конкурс вишиванок, повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook.

Кращу вишиванку обирали у кількох категоріях: “А ми такі паровані як сорочки вишивані” - гармонійний ансамбль вишиванок цілої родини;  “Ой, файна я си файнa” - найкраща жіноча вишиванка; “Козацькому роду нема переводу”- найкраща чоловіча вишиванка; “Народився у сорочці” - наймолодший учасник (ця) конкурсу.

Головним призом був подарунковий сертифікат $500 для переможці категорії «А ми такі паровані як сорочки вишивані».

Зазначається, що одні з переможців, молода заручена пара Марія Лобецька і Тарас Євдокимов, вразили не тільки своїм строєм, а й щедрістю. Головний приз у 500 доларів від каси Selfreliance Federal Credit Union вони пожертвували в Національну спілку майстрів народного мистецтва України на мистецький проект «Геометричний орнамент Карпатського Регіону».

У програмі святкових заходів 23 серпня були зазначені урочиста церемонія підняття Державного прапора України на Daley Plaza, організована Генконсульством України в Чикаго фотовиставка «Impressive Ukrainian» та флешмоб «Найбільший прапор України у Чикаго» за ініціативи та участі Генерального консула України в Чикаго Лариси Герасько. В Українському національному музеї у Чикаго відкрилася виставка живопису – розписів по шовку митця Олега Чуйка.

У суботу, 24 серпня, відбулося урочисте відкриття фестивалю і розпочалася концертна програма за участі відомих колективів (зокрема, гурту MAD HEADS CA), солістів і гостей. Пізніше стартувала Забава в Українському культурному осередку.

У неділю, 25 серпня, відбулася святкова концертно-розважальна програма, яка передбачала виступи дитячих і дорослих колективів Чикаго, солістів і гостей. Відвідувачі фестивалю мали змогу скуштувати страви української кухні, а малеча, крім того, - ще й розважитися на дитячому майданчику.

У рамках свята свою багатолітню освітню роботу презентувала школа українознавства ім. В. Стуса в Чікаго. «Ми ознайомлювали усіх бажаючих із нашою навчальною програмою, пропонували підручники і книжки, які будуть дуже корисними для дітей від 3 до 16 років. Приємно було спілкуватись із нашими випускниками і теперішніми учнями школи, які підходили до нашого павільйону, який люб'язно нам надав Український конгресовий комітет Америки (відділ Іллінойс)», - зазначається у дописі.

Організатором «Українських днів» виступив Український конґресовий комітет Америки (УККА), відділ Іллінойс.

Фото: Tetyana Drozhzhyna, Ukrainian Days in Chicago, Ukrainian School of Chicago - Школа Українознавства ім. В. Стуса в Чікаго

Відео: UaPost 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-