В Українському ліцеї імені Тараса Шевченка в Румунії відремонтували навчальні приміщення

В Українському ліцеї імені Тараса Шевченка в Румунії відремонтували навчальні приміщення

Укрінформ
В Українському ліцеї імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй до початку навчального року відремонтували два класи для дошкільнят.

Активну роль у цьому відіграв Союз українців Румунії (СУР), йдеться на сторінці організації.

Зазначається, що у рамках демаршів, здійснених Cоюзом українців Румунії щодо ремонту двох класів для групи дошкільнят, яка діятиме в Українському ліцеї імені Тараса Шевченка в місті Сігету Мармацієй, починаючи з 2019-2020 навчального року, а також акредітації філологічного профілю навчання, голова Союзу Українців Румунії та представник української меншини у румунському Парламенті Микола Мирослав Петрецький мав 20 серпня ц.р. зустрічі з державним секретарем Міністерства закордонних справ Віктором Мікулою, з державним секретарем Міністерства національної освіти Петру Андеєю та з генеральним директором Генеральної дирекції з міжнародних відносин та європейських справ Міністерства національної освіти Лумініцею Матей.

«На прохання СУР Марамуреська повітова рада виділила необхідні кошти для ремонту двох вишезгаданих класів, ремонтні роботи були успішно завершені. Згодом СУР обладнає дитячий садочок комфортними меблями для того, щоб дошкільники розпочали в найкращих умовах новий навчальний рік», - йдеться у дописі.

Як повідомлялося у соцмережі раніше, 6 серпня 2019 року голова Союз Українців Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький разом з директором ліцею імені Тараса Шевченка Василем Куреляком та головою Марамуреської Філії СУР Мирославом Петрецьким зустрілися з префектом повіту Марамуреш Васілем Молдованом та головою Марамуреської повітової Ради Габрієлем Зетею. У ході зустрічі були обговорені проблеми, з якими стикається ліцей з українською мовою викладання в місті Сігету Мармацієй. Зокрема, не були розпочаті роботи з ремонту ліцею, заплановані на початок червня цього року.

У результаті дискусій було досягнуто домовленості щодо виділення Марамуреською Повітовою Радою 56 тисяч леїв на ремонт двох класів й туалетної кімнати для групи дошкільнят, яка діятиме в рамках ліцею, починаючи з 2019-2020 навчальним роком та для акредітації філологічного профілю навчання.

Фото: сторінка Uniunea Ucrainenilor din România Cоюз Українців Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-