У Ризі відсвяткували День Прапора та День Незалежності України

У Ризі відсвяткували День Прапора та День Незалежності України

Фото
Укрінформ
Українці Латвії, латиські друзі України та дипломати Посольства України в Ризі 23-24 серпня відзначили День Державного Прапора та День Незалежності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У День Державного Прапора України, 23 серпня, в Посольстві України в Латвійській Республіці відбулася урочиста церемонія підняття українського стягу - символу мужності та нескореності української нації. А українська громада Латвії записала вітальне відео до українців світу.

Представники української діаспори також взяли участь в мітингу-концерті на ризькій Площі Свободи, на якому виступив чинний президент Латвії Егіл Левітс.

Святкування Дня Незалежності України розпочалося 24 серпня опівдні біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в центрі Риги. Після молебню о. Романа Сапужака (УГКЦ) та промови Посла України в Латвії Олександра Міщенка присутні поклали квіти до пам’ятники та зробили пам’ятні фото.

Святкові заходи продовжилися в українському диппредставництві. Посол Олександр Міщенко привітав усіх із Днем Незалежності України та подякував представникам українських громад за незмінну та послідовну позицію у підтримці територіальної цілісності України та засудження російської агресії. Він наголосив, що у сьогоднішніх умовах дуже важливим є збереження міжнародної підтримки України у справі примушення Росії до виконання вимог міжнародного права, тому підтримка українських громад за кордоном, зокрема в Латвії, є надзвичайно важливою.

Присутнім також продемонстрували уривки з вистав «Маруся Чурай» та «Житейське море» у виконанні Ризького українського народного театру під керівництвом Марії Семенової.

У рамках заходів за ініціативи члена Координаційної ради українських діаспорських організацій при Посольстві, члена правління Товариства підтримки України Тетяни Лазди відбулося відзначення нагородами української громадської організації «Країна» латвійських волонтерів, українців та латишів, які підтримують український народ у боротьбі із російським агресором.

Також Координаційна рада ухвалила заяву з нагоди 28-ї річниці незалежності України та привітала приєднання до Координаційної ради нових членів.

У приміщенні Посольства за підтримки співголови Центру культури Латвія-Україна Наталі Шилової відбулася виставка патріотичних малюнків, присвячених Дню незалежності України, які зробили маленькі пластуни.

На закінчення відбувся фуршет, де присутні мали можливість скуштувати українські страви та жваво поспілкуватися у дружній, святковій атмосфері.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-