В українських дипустановах за кордоном відзначають День Державного Прапора

В українських дипустановах за кордоном відзначають День Державного Прапора

Фото
Укрінформ
У п’ятницю, 23 серпня, в Україні та світі відзначається День Державного Прапора.

Свято встановлено «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Посольство України у Франції вітає всіх українців з Днем Державного Прапора.

У Вашингтоні у Посольстві України в США в День Державного Прапора України урочисто підняли синьо-жовтий стяг.

У Словаччині 23 серпня колектив Посольства України cпільно з українською громадою Словаччини та дітьми української недільної школи Братислави провели урочисту акцію до Дня Державного Прапора України.

В історичному центрі міста біля Братиславського граду та Парламенту СР розгорнули Державний Прапор України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, що загинули у боротьбі за незалежність України.

"Привітав учасників заходу і зазначив, що цією акцією ми висловлюємо єдність з українцями світу, особливо у ці важки часи, коли українські військові на Сході країни борються за відновлення територіальної цілісності нашої держави", - зазначив Посол України в Словаччині Юрій Мушка у Facebook.

У Лондоні на території Посольства України розгорнуто український прапор, що у липні-грудні 2015 року та липні-груді 2016 року перебував на лінії зіткнення на сході України.

"Цей прапор належав керівництву української сторони Спеціального центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. На полотні залишилися підписи офіцерів Центру та представників інших організацій", - йдеться на сторінці дипустанови у Facebook.

В Угорщині українські дипломати розгорнули Державний Прапор.  "Приєднуймося до флешмобу, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським, і розфарбуємо нашу планету в жовто-сині кольори!", - зазначається у дописі Посла України в Угорщині Любові Непоп.

З Днем Державного Прапора привітали у Польщі.
.

"Українські діти в Казахстані теж святкують День Державного Прапора України та по-своєму відзначають цю значну подію", - зазначається у соцмережі на сторінці Посольства України в Республіці Казахстан.

Посольство України в Італії День Прапора провело разом із ветеранами АТО. "Відзначили цей урочистий день разом з ветеранами АТО та представниками волонтерського руху, які протягом останніх п’яти років постійно допомагали становленню українських збройних сил, розбудові військової медичної служби в Україні та забезпечували успішне проведення різноманітних заходів на території Італії. Щиро дякуємо дружній команді волонтерів, яка постійно демонструє свою активну громадську позицію та завжди готова прийти на допомогу!", - зазначається на сторінці Посольства.
День Державного Прапора України відзначили в Пакистані.

В Лівані гідно вшанували національну святиню України. До Дня Державного Прапора України 23 серпня на території Посольства України відбулася церемонія урочистого підняття Українського стягу. На церемонії підняття Прапору та святкових зборах були присутні представники українсько-ліванської громади разом з родинами, члени Клубу ліванських випускників українських закладів вищої освіти, працівники Посольства. 

У Посольстві України в Катарі відбулась урочиста церемонія з нагоди Дня Державного Прапора України. 

Посольство України в Японії вітає з Днем Державного Прапора України.

Посольство України в КНР та Монголії (за сумісництвом) щиро вітає всіх українців з Днем Державного Прапора! 23 серпня 2019 р. з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України на території Посольства України у Китайській Народній Республіці відбулася урочиста церемонія підняття національного стягу.

Колектив Посольства України в Йорданському Хашимітському Королівстві від щирого серця вітає усіх співвітчизників з Днем Державного Прапора України! "Нехай нас завжди єднає любов до рідної землі, де б ми не були", - йдеться у дописі.

Український прапор урочисто підняли у Посольстві України в Таїланді.

У Посольстві України в Об'єднаних Арабських Еміратах відбулася урочиста церемонія підняття українського стягу. Також співробітники дипломатичного представництва розгорнули прапори з підписами та побажаннями від наших військовослужбовців - учасників АТО/ООС, що були подаровані ними під час перебування в ОАЕ в рамках реалізації ініціативи Посольства з реабілітації в Еміратах українських поранених захисників Вітчизни. 

У Посольстві України у Фінляндії 23-го серпня, напередодні Дня Незалежності України,  відзначили свято українського прапора. З цієї нагоди на території дипустанови за участю представників українського посольства та Товариства українців у Фінляндії (Ukrainian Association in Finland) проведено церемонію урочистого підняття Державного Прапора, під час якої гордо лунав Державний Гімн України. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 22 серпня закликав українців до Дня Державного прапора України “розфарбувати” країну в жовто-сині кольори.

Таку пропозицію він озвучив у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook.

“Я впевнений, що завтра вся стрічка Facebook буде жовто-синьою. Але давайте пишатися Україною не тільки онлайн. І у мене є пропозиція до кожного українця з кожного куточка нашої неньки та до всіх українці світу - зробимо флешмоб. Давайте завтра розфарбуємо у жовто-сині кольори нашу планету, давайте вивішувати український прапор з вікон, щоб кожна вулиця, кожна площа, кожне місто і взагалі ціла країна стала жовто-синіми”, - сказав Зеленський.

Фото: сторінки Ambassade d'Ukraine en France / Посольство України у Франції у Facebook, Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США, Юрій Мушка, Embassy of Ukraine to the UK, Nepop Liuba, Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольства України у Польщі, Посольства України в Республіці Казахстан, Посольства України в Італії/ Ambasciata d'Ucraina in Italia, Embassy of Ukraine in the Islamic Republic of Pakistan, Embassy of Ukraine in Lebanon/Посольство України в Лівані, Посольства України в Катарі/Embassy of Ukraine in Qatar, Посольство України в Японії/Embassy of Ukraine in Japan/在日ウクライーナ大使館, Посольство України в Китаї/Embassy of Ukraine in China, Embassy of Ukraine in Jordan / Посольство України в Йорданії, Посольство України в Таїланді/Embassy of Ukraine in the Kingdom of Thailand, Embassy of Ukraine in the UAE, Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland, Володимира Зеленського - у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-