На конференції у Києві обговорили новації та особливості української освіти за кордоном

На конференції у Києві обговорили новації та особливості української освіти за кордоном

Фото
Укрінформ
XII Конференція «Українська освіта за кордоном: новації, підсумки та перспективи» відбулася 21-22 серпня у Києві.

Захід органіувала Міжнародна українська школа для директорів і педагогів 45 навчальних закладів, які діють за межами країни, йдеться на сторінці Української школи в Парижі (École Ukrainienne de Paris) у Facebook.

«École Ukrainienne de Paris (fondatrice Oléna Mistal) представляла наша учителька історії України Olga Popovych. Разом із колегами говорили про законодавчі зміни, освітні стандарти, особливості програм та радилися щодо методик викладання», - повідомляється у дописі.

Розповідається про ряд змін до цьогорічної навчальної програми. "Цього навчального року, наприклад, поступово знайомимося з українським правописом – 2019, маємо оновлений курс для 6 класу з «Всесвітньої історії. Історії України», інтегровані дисципліни (загальна оцінка) для старшої школи: «Фізика-Астрономія», «Біологія-Екологія», «Алгебра-Геометрія», уперше у випускному 11 класі – предмет «Географічний простір Землі», - йдеться у соцмережі.

Зазначається, що під час конференції начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко анонсував початок роботи незабаром Національної освітньої електронної платформи – ресурсу, який забезпечить учням і вчителям вільний доступ до е-підручників, сприятиме навчанню екстернів.

Як відомо, Міжнародна українська школа (МУШ) — державна міжнародна школа дистанційного навчання, розташована в Києві. Школа надає можливість отримати початкову, базову та повну середню освіту і офіційні документи державного зразка, які підтверджують освітні рівні, здобуті як дистанційно, так і екстерном, особам, які тимчасово чи постійно проживають за межами України. Прийом учнів до школи здійснюється на безконкурсній основі. Навчання для дітей громадян України безкоштовне.

Фото: сторінка École Ukrainienne de Paris, fondatrice Oléna Mistal у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-