На виставці у Відні показали українську Гораївку

На виставці у Відні показали українську Гораївку

Фото
Укрінформ
Фотографії українського художника Анатолія Бабійчука про українське село Гораївка беруть участь у виставці під назвою "Über Leben am Land" ("Про життя на селі"), яка проходить у Віденському будинку мистецтв (Kunst Haus Wien).

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Фокус виставки, участь в якій беруть 20 художників, зроблений на сільському житті  у США та країнах Європи. Про життя українського села розповідають 5 робіт з моєї серії "Гораївка", - зазначив Анатолій Бабійчук у коментарі кореспонденту агентства.

За словами фотографа, Гораївку – село в Хмельницькій області, звідки родом його дружина – він фотографує вже протягом 10 років.  Для того, щоб люди на портретах не були безіменними об’єктами, він супроводжує фотографії життєписами цих людей, щоб читач міг дізнатись, що це за люди, як їх звати й що вони роблять.

Роботами українця торік зацікавилося австрійське видавництво Fotohof edition, яке видало фотокнигу "Horaivka" – 95 фоторобіт з авторським текстом щодо проекту.

Анатолій Бабійчук вже понад 20 років живе у Відні, з 2006 року працює як художник, у 2013 році закінчив Віденську академію мистецтв. 

Нещодавно відкрилась його перша виставка в Україні. Так, з 16 серпня по 15 вересня в Музеї західного та східного мистецтва в Одесі можна побачити його 10 робіт з серії "Український Іст-Вілледж" – проєкт про мешканців так званого "українського села" (Ukrainian Village) у Нью-Йорку. 

Виставка "Über Leben am Land" триватиме в австрійській столиці до 25 серпня. 

Фото: Johannes Reisinger, Анатолій Бабійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-