В Аргентині не стало почесної голови Об'єднання жінок «Просвіта» Галини Мужелівської-Шафовал

В Аргентині не стало почесної голови Об'єднання жінок «Просвіта» Галини Мужелівської-Шафовал

Укрінформ
В Аргентині 21 серпня померла почесна голова Об'єднання жінок «Просвіта», активна діячка у справі поширення української культури Галина Мужелівська-Шафовал.

Про це повідомив пресовий референт Референтури преси Українського культурного товариства (УКТ) "Просвіта" Хав’єр Апонюк Савич у Facebook.

«Управа Об'єднання жінок «Просвіта» спільно з управою УКТ «Просвіта» та крайовою управою Спілки української молоді (СУМ) з глибоким болем повідомляють, що 21 серпня 2019 року відійшла у вічність Галина Мужелівська-Шафовал, почесна голова Об'єднання жінок «Просвіта», котра проявила себе у різних функціях діяльності, особливо у всьому, що стосується поширення культури українського народу на теренах Аргентинської Республіки», - йдеться у дописі.

Пвідомляється, що Галина Мужелівська-Шафовал народилася 29 січня 1923 року в Україні в Тустановичах, що на Дрогобиччині. У жовтні 1927 року вона з родиною емігрувала до Аргентинської Республіки.

Галина виросла і сформувалася в сім'ї, в якій патріотизм, релігійність та усвідомлення українських цінностей завжди були на першому місці. Таке виховання надихнуло жінку до участі у різноманітних організаціях української громади.

«Її віддана праця в громадських організаціях була і є прикладом для нащадків. З приводу тяжкої втрати ми висловлюємо родині, дітям, онукам та правнукам наш глибокий жаль і співчуття та возносимо наші молитви до Бога! Нехай пам'ять про нашу любу сестру по духу буде вічно серед нас», -  зазначили у «Просвіті».

Читайте також: У Словаччині не стало письменника, україніста Миколи Неврлого

Фото: Укрінформ, Javier Aponiuk Sawicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-