Українська діаспора допомагатиме Канаді боротися з кремлівськими фейками

Українська діаспора допомагатиме Канаді боротися з кремлівськими фейками

Укрінформ
З наближенням у Канаді парламентських виборів кількість російських кібернетичних атак на демократичні інститути держави може суттєво зрости.
Про це йдеться у підготовлених Конгресом українців Канади рекомендаціях канадським депутатам й урядовцям, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У той час, як уряд Канади запроваджує нову систему кібернетичного захисту, Конгрес продовжуватиме виступати за надання адекватної відповіді на російські кібернапади на наші демократичні й державні інститути. Кількість та складність цих атак, вірогідно, зростатиме із наближенням виборів цього року”, - зазначається у документі.

В українській організації наголосили, що не послаблятимуть зусиль із викриття російських фейків. “КУК й надалі працюватиме з українськими та канадськими установами, дослідницькими центрами й іншими організаціями, що займаються боротьбою з дезінформацією, а також виявленням у новинах фейків й пропаганди”, - стверджується у рекомендаціях.

Читайте також: Україна, кібербезпека й Паризька угода: що обговорюють на саміті G20

У чинному державному кошторисі Канади передбачено майже 145 млн дол. протягом п’яти років на зміцнення кібербезпеки критичної інфраструктури країни й посилення демократичних інститутів.

Парламентські вибори заплановані у Канаді на 21 жовтня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-