В Будапешті пройде виставка української художниці Олесі Гудими

В Будапешті пройде виставка української художниці Олесі Гудими

Анонс
Укрінформ
Виставка робіт української художниці Олесі Гудими відкриється 11 червня в Будапешті у Центрі української культури та документації.

Про це йдеться на сторінці Державного самоврядування українців Угорщини у Facebook.

«Шановні друзі! Запрошуємо Вас на відкриття виставки художниці Олесі Гудими», - йдеться у дописі.

Зазначається, що захід відбудеться за адресою: 1065 Budapest, Hajós utca 1. (bejárat:Paulay Ede utca 42).

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня виставка робіт Олесі Гудими відкрилася у резиденції Посла Болгарії в Угорщині.

Як відомо, Олеся Гудима народилася 10 травня 1980 р. у Тернополі. Закінчила факультет журналістики Львівського університету (2003 р.), працювала журналістом у тернопільських виданнях. З 2007 р. займається живописом.

Творчий доробок Олесі Гудими налічує близько 1 тисячі картин.

Для живопису художниці характерна експресивна манера письма з ефектною фактурою полотна, де багатий  колорит поєднується з  узагальненням і декоративністю. Всі картини емоційні, з характерними образами, виконані  швидким  пензлем.

За своєю тематикою роботи систематизуються у серії: «Сновида», «Кроки», «Ангели миру для України», «Українська мадонна», «Квіти», які виконані в еклектичному змішанні художніх напрямків: експресіонізмі, абстракціонізмі, символізмі, наїв-арті, математизмі, магічному реалізмі та постмодернізмі.

Загалом твори художниці можна зарахувати до інтуїтивної форми живопису - тієї, що йде за серцем, спонтанно, не базуючись на вже винайдених техніках і законах. Іконографічне зображення жінки, яка носить у собі сакральне знання, - це українська душа, яка у невпинному колообігу життя переходить з одного стану до іншого, зрілішого та відповідальнішого.

Роботи мисткині  зберігаються в приватних колекціях поціновувачів мистецтва в Україні, Канаді, Франції, США, Німеччині, Англії, Вірменії, Іспанії, Польщі, Швейцарії.

В Україні власником найбільшої колекції картин художниці є Kavalier Boutique Hotel (м. Львів).

Фото: НОВА Тернопільська газета, 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-