У Чорногорії українську громаду відобразили у скульптурі

У Чорногорії українську громаду відобразили у скульптурі

Фото
Укрінформ
У Посольстві Україні в Чорногорії з’явився абстрактний пам’ятник сучасного мистецтва, присвячений українській громаді.

Про це йдеться на сторінці диппредставництва у Facebook.

«Кожна українська громада в різних країнах світу є особливою. Але їх всіх об’єднує дружність, взаємна підтримка та любов до Батьківщини. Нам приємно, що в Посольстві з’явився абстрактний пам’ятник сучасного мистецтва, присвячений українській громаді в Чорногорії. Дякуємо Олені Кревенець за чудовий подарунок», - йдеться у дописі.

Як розповіла авторка виробу, текстильна скульптура доволі абстрактної та стилізованої форми: маса білих тіл - як образ чистого, світлого і неповторного. 

«Золоті обличчя - це моя данина людському роду, хвалебний відгук про тих, хто був поруч зі мною, хто допомагав і підтримував в будь-яку хвилину в скрутні часи, хто вірив і любив, незважаючи ні на що. Увічнення тих, хто мене змінив та вклав частинку себе. Того, що істинно важливо», - зазначила Олена Кревенець. 

Вона додала, що живучи в Чорногорії, зрозуміла наскільки цінні та значимі людські стосунки - любов, дружба, сусідські і приятельські зв'язки. Це набуває особливого значення, коли твоє оточення обмежене невеликою кількістю людей. «За все хороше дякую нам, українцям, об’єднаним сьогодні тут і зараз», - сказала Олена Кревенець.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in Montenegro у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-