Український жіночий хор став золотим призером конкурсу хорової музики в Бадені

Український жіночий хор став золотим призером конкурсу хорової музики в Бадені

Фото
Укрінформ
Одеський жіночий хор Oriana Youth Female Choir став найкращим у виконанні барочної та ренесансної музики на міжнародному конкурсі Ave Verum в австрійському Бадені.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Республіці Австрія.

«Вітаємо одеський жіночий хор Oriana Youth Female Choir із успішним виступом на престижному конкурсі хорової музики Ave Verum в Бадені (Австрія)! Окремо радіємо за перемогу в номінації «виконання барочної та ренесансної музики» із твором українського композитора Максима Березовського», - йдеться у повідомленні.

Посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці у Facebook розповів, що передувало  цій перемозі. «Пройти жорсткий відбір, вийти у фінал, приїхати за свій кошт, зачарувати всіх, взяти перше місце у престижній номінації, зробити так, щоб саме українська музика зазвучала - така історія цього виступу», - написав дипломат і подякував виконавцям.

У свою чергу, у колективі хору висловили вдячність Послу за підтримку.

«Завершився міжнародний хоровий конкурс International Choral Competition Ave Verum Baden, який проходив в чудовому австрійському містечку Баден з великої музичною історією. Ми були раді взяти в ньому участь, пройти у фінал та отримати золоту нагороду за найкраще виконання класичного твору 20-го століття. Дякуємо також Послу України в Австрїї Олександру Щербі за присутність та підтримку! Це було несподівано та почесно для нас!», - йдеться у дописі на сторінці хору у соцмережі.

Фото: Alexander Scherba, Oriana Youth Female Choir

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-