Українець Сергій Попов став призером ультрамарафону у Флоренції

Українець Сергій Попов став призером ультрамарафону у Флоренції

Фото
Укрінформ
Українець Сергій Попов став другим в ультрамарафоні від Флоренції до Фаєнци «100 км del Passatore».

Про це повідомляє видання Українська газета.ІТ.

«Сергій Попов посів друге місце на історичному ультрамарафоні від Флоренції до Фаєнци «100 км del Passatore». Перше місце – за італійцем Марко Менегарді, а хорват Деян Раданач посів третю сходинку подіуму», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цьогорічне змагання було жорстким: в ультрамарафоні взяли участь 3410 бігунів, 3133 із них дійшли до фінішу. Забіг почався із площі Пьяцца дель Дуомо у Флоренції. Його лідери постійно змінювалися, а останні 20 кілометрів спортсменам довелося бігти під дощем.

Біговій стаж 38-річного Сергія Попова – 20 років. Він пробіг понад 40 марафонів і близько 20 ультрамарафонів. Для участі у спортивному заході він приїхав із Києва.

«Божественно красивий і по-диявольськи складний «100 km del Passatore». Якщо проводити аналогії з мейджорами в марафоні, то ця сотня – мейджор в світі ультра, та ще й з набором висоти близько 1300 м. Учасники – еліта. Побачив, хто біжить і думав, що добре б в топ-10 потрапити”, - поділився враженнями спортсмен.

За освітою Сергій Попов – магістр політології. Понад 12 років працював в сфері журналістики. Але в 2018-му вирішив кардинально поміняти сферу діяльності і заснував свою школу бігу для аматорів. Він є тренером із бігу на довгі дистанції, засновником програми індивідуальної підготовки SPcoaching та керівником Salomon Running Club Ukraine.

Сергій Попов є чемпіоном України з трейлу (у 2017 та 2019 роках) і гірського бігу на довгу дистанцію (2016 2017, 2018) Учасник 7 чемпіонатів світу.

На «100 km del Passatore» протягом усього часу він був у голові колони. “Я щасливий, що зміг вибороти 2-е місце! На 5 хвилин поліпшив торішній результат на більш “м’якій” трасі. PB 7:19:25 (7:16 чиста 100 по GPS)» – прокоментував українець свою перемогу.

Як відомо, 100-кілометровий Passatore – це ультрамарафонна гонка, яка щорічно проходить в останню суботу травня із стартом із центральної площі  Флоренції і прибуттям у місті Фаєнца. Гонка була започаткована в 1973 році і названа на честь Пассатора, популярного персонажа історії та фольклору італійського регіону Романьї.

Фото: gathletics.com.ua, gazetaukrainska.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-