Пішла з життя українська активістка на Сахаліні Людмила Засенко

Пішла з життя українська активістка на Сахаліні Людмила Засенко

Фото
Укрінформ
Активістка українського руху на російському Сахаліні, фундатор та керівник ансамблю козачої пісні "Воля" Людмила Засенко пішла у вічність.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Об’єднаній прес-службі українських організацій Росії.

«З великим сумом повідомляємо про відхід у вічність активної членкині українського руху в Росії, на Сахаліні, Людмили Засенко. Пані Людмила багато сил, енергії доклала до популяризації і поширення української пісні. Заслужений працівник культури Росії та України, Людмила Засенко створила і керувала ансамблем козачої пісні "Воля". Висловлюємо співчуття родині пані Людмили, її чоловіку, колишньому голові ради Сахалінської регіональної громадської організації «Київська Русь» Миколі Засенку», - йдеться у повідомленні.

Людмила Петрівна Засенко (Кикоть) народилася 25 червня 1948 року в селі Сушки Канівського району Черкаської області. Разом з сестрами вже у 15 років виступала в складі тріо бандуристок. Закінчила Державний Київський інститут культури імені Корнійчука (нині Київський національний університет культури і мистецтв – ред.) за спеціальністю "диригент-хормейстер народного хору" (1981). П'ятдесят один рік вона присвятила сфері культури, з них 25 років пропрацювала на посаді хормейстера ансамблю козачої пісні "Воля".

Знавець і поціновувач козацьких традицій, зокрема, козачого фольклору, Людмила Петрівна передавала свої глибокі знання колективу, а через нього - слухачам, тим більше що шанувальників у "Волі" завжди було чимало. Під її керівництвом в 1995 році ансамбль отримав звання "Народний". Професійна майстерність, активна життєва позиція, творчий пошук - ці якості Людмили Петрівни привели ансамбль до перемог на фестивалях різного рявня, включаючи міжнародний.

Зазначається, що Людмила Петрівна Засенко пішла з життя після тривалої хвороби.

Фото: оцнт.сахалин, sakhalin.info, скан-копія з книги Л.Засенко "Песня — это спетая история народа", ujnosahalinsk.bezformata.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-