Юним українцям в Аделаїді розповіли про українську імміграцію до Південної Австралії

Юним українцям в Аделаїді розповіли про українську імміграцію до Південної Австралії

Фото
Укрінформ
Учні Української школи в Аделаїді відвідали виставку в місцевому Музеї української культури, яка розповідає про повоєнну імміграцію з України до Південної Австралії.

Про це йдеться на сторінці школи у Facebook.

«Учні Української школи в Аделаїді відвідали Музей української культури в Аделаїді для ознайомлення із виставкою "Ukrainians in SA: Arrival at Outer Harbor and Woodside in 1949", - зазначається у дописі.

Повідомляється, що учням розповіли історії про українських мігрантів, які у 1949 році прибули до Аделаїди на кораблі, про те, як це – жити у таборі для мігрантів Woodside Migrant Camp. Школярі переглянули документи, світлини та речі, які взяли з собою родини, що полишали рідний край.

«Цінність такого досвіду для учнів у тому, що це допомагає школярам встановити міцніший зв’язок з їхньою культурною спадщиною, а також краще зрозуміти, що означало для їхніх пращурів відправитись на інший бік світу на чужі невідомі землі і розпочати нове життя в Австралії», - йдеться у дописі.

У школі подякували представникам Союзу українок Південної Австралії (Ukrainian Women's Association of South Australia), які створили таку цікаву і важливу виставку.

Експозицію, присвячену першому найбільшому поселенню українців у південній Австралії, організовано у рамках Фестивалю історії Південної Австралії, який проходить 27 квітня - 31 травня 2019 р. Виставка світлин і пам’ятних речей присвячена 70-річчю прибуття до Південної Австралії сотень українських мігрантів, які шукали свободи та нових можливостей у період після Другої світової війни.

Фото: Karyn Hadaj‎

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-