СКУ привітав канадсько-українську художницю з отриманням Гран-прі “Книжкового Арсеналу”

СКУ привітав канадсько-українську художницю з отриманням Гран-прі “Книжкового Арсеналу”

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав канадську художницю українського походження Лесю Марущак з перемогою на Міжнародному фестивалі “Книжковий Арсенал” у Києві за своє видання “МАРІЯ”.

Про це йдеться на сайті СКУ.

“Світовий конґрес українців, який надав патронат проекту “МАРІЯ”, вітає Лесю Марущак з цим величезним досягненням. Ми рішуче заохочуємо міжнародне співтовариство підтримати проект “МАРІЯ”  і допомогти його найширшому донесенню до суспільства з метою побудови мостів міжкультурного розуміння і діалогу”, - заявив віце-президент СКУ, голова Міжнародного координаційного комітету Голодомору СКУ Стефан Романів.

Як зазначається, “МАРІЯ” ‒ це один із складників великої мультимедійної арт-інсталяції, що пов’язана з  мобільним меморіальним простором на тему Голодомору, геноциду українського народу. На створення інсталяції автора надихнула історія одного з очевидців Голодомору, що проживає в Канаді. Крім збереження історичної пам’яті, Леся Марущак сподівається на заохочення до діалогу серед постраждалих громад на важливу тему глобального характеру  про геноцид.

“Мені, як дитині, яка виросла в канадських преріях, книги були схожі на чарівний килим, що переносить у місця, про які можна було тільки мріяти. Я ніколи не могла уявити, що  створю таку книгу, яка буде голосом жертв Голодомору та моєї героїні МАРІЇ, і отримаю таку важливу нагороду, як Гран-прі. “МАРІЯ” засвідчує підтримку суспільства: видавця, дизайнера, прихильників, спонсорів, фондів, колекціонерів, бібліотек, книжкових магазинів і читачів. Ця нагорода належить цьому суспільству!” - заявила Леся Марущак.

Повідомляється, що міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”, що є щорічним проектом Мистецького арсеналу в Києві, пропонує книжковим, літературним та художнім колективам взаємодіяти один з одним та впроваджувати інноваційні проекти. Цьогорічний фестиваль, який відбувся 22-26 травня 2019 р., був присвячений темі співіснування ‒ міжкультурним, міжісторичним та міжполітичним відносинам між сусідніми країнами.

"МАРІЯ" - це візуальний проект, присвячений пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. У центрі уваги - портрет юної дівчини Марії, якій вдалося вижити і перебратися в Канаду, у той час як мільйони людей загинули. Окрім книги, у проекті представлені також виставка зображень та інсталяцій, фільм і серія лекцій.

Фото: сторінка Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-