У Любліні пройшов творчий вечір Юрія Андруховича

У Любліні пройшов творчий вечір Юрія Андруховича

Фото
Укрінформ
Творчий вечір видатного українського письменника Юрія Андруховича відбувся у Любліні.

Про це повідомляє прес-служба Генерального консульства України в Любліні.

«26 травня 2019 року українські та польські поцінувачі літератури мали задоволення зустрітися з легендою української сучасної літератури та одним з найяскравіших представників української культури, лауреатом численних міжнародних літературних премій Юрієм Андруховичем», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке свято для українців Любліні вдалося зреалізувати завдяки сприянню керівництва Театру NN в Любліні. Вечір пройшов у надзвичайно душевній атмосфері. Юрій Андрухович чудово володіє польською мовою, що дало можливість донести до польських глядачів глибину думки, яка закладена у твори, визнані у багатьох країнах світу.

На заході було презентовано книгу письменника у новоствореному перекладі польською мовою Kochankowie Justycji.

У вечорі взяли участь члени Українського товариства у Любліні на чолі з Григорієм Купріяновичем, польські літературознавці, українські студенти УМКС. Захід у Любліні відвідала також консул С.Горбовська.

Як відомо, Юрій Андрухович – український поет, прозаїк, перекладач, есеїст. Один із найвідоміших письменників сучасної української літератури. Лауреат низки міжнародних премій.

Один із трьох засновників літературного угрупування «Бу-Ба-Бу», яке дало початок постмодерну в Україні. Андрухович також є одним із засновників постмодерністської течії в українській літературі, яку умовно називають «Станіславським феноменом». Представники цього напрямку активно розробляють поетику «карнавального» письма.

Фото: Укрінформ, сторінка Konsulat Generalny Ukrainy w Lublinie у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-