Гобелени і килими української художниці Ольги Пілюгіної демонструють у Будапешті

Гобелени і килими української художниці Ольги Пілюгіної демонструють у Будапешті

Фото, відео
Укрінформ
Виставка робіт української мисткині Ольги Пілюгіної відкрилася у Будапешті.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Угорщині.

«27 травня 2019 року в Будапешті у приміщенні Чеського культурного центру відкрилася виставка гобеленів кращих традицій художнього килимарства Полтавщини авторства української художниці-майстрині Ольги Пілюгіної, організована Посольством України в Угорщині  у співпраці з Посольством  Чеської Республіки», - йдеться у повідомленні.

Виставку, на якій була присутня українська художниця Ольга Пілюгіна, спільно відкрили Надзвичайні і Повноважні Посли України Любов Непоп та Чеської Республіки Юрай Чмєль.

Юрай Чмєль наголосив, що завдяки спільним зусиллям Посольства Чеської Республіки та Посольства України в Угорщині угорська аудиторія має можливість познайомитися з українською культурою у рамках заходу культурної дипломатії України.

У свою чергу, Любов Непоп нагадала про давню історію відносин української держави з європейськими країнами і зазначила, що у січні цього року відзначалося сторіччя створення Надзвичайної Дипломатичної Місії УНР у Будапешті. Аналогічна Дипломатична Місія УНР діяла також і у Празі.

Посол зауважила, що в 1919 році стартувала і реалізації ідеї культурної дипломатії УНР, коли Українська Республіканська Капела рушила світом і до 1924 року провела понад 600 концертів у 17 країнах світу. Прага стала першим містом, яке вона відвідала. Тому проведення сьогоднішнього заходу разом з Посольством Чехії має символічний характер.

А 12 травня цього року у Празі у палаці культури “Жофін” відбувся перший концерт “Української республіканської капели NOW Кредо” у рамках світового туру, який триватиме до Різдва та присвячений 100-річчю заснування капели та світового тріумфу “Щедрика”.

"І ми сьогодні також хочемо представити нашу державу через творчість української художниці Ольги Пілюгіної, члена Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України," - наголосила Посол.

Фото: сторінка Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine to Hungary у Facebook
Відео: Nepop Liuba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-