Українська громада і УКТ «Просвіта» взяли участь у святковому обіді у президента Аргентини

Українська громада і УКТ «Просвіта» взяли участь у святковому обіді у президента Аргентини

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада в Аргентині і Українське культурне товариство «Просвіта» (УКТ "Просвіта")  представили Україну на святковому обіді у президента Аргентини.

Як написав пресовий референт Референтури преси УКТ «Просвіта» Хав’єр Апонюк Савич на своїй сторінці у Facebook, про це повідомив голова Управи УКТ «Просвіта», регіональний віце-президент Світового конґресу українців від Південної Америки Юрій Данилишин.

«25 травня, відзначаючи національне свято (Аргентини - Травневу революцію - ред.) і представляючи українську громаду та УКТ «Просвіта», ми мали можливість взяти участь у святковому обіді в президентській резиденції Олівос, де президент Аргентини Маурісіо Макрі пригощав всіх гостей традиційним обідом», - йдеться у дописі.

У дописі викладені фото і відео з події.

«Чудовий день, де ми мали нагоду зустрітися з тими, хто брав участь у незабутній поїздці до Риму, ди зустрілися з Папою Франциском і презентували йому документ "Аргентина: мозаїка ідентичностей", - зазначили в УКТ «Просвіта».

Як повідомлялося, у лютому цього року УКТ «Просвіта» увійшло до складу спільної делегації громад Аргентини на зустрічі з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Раніше, 7 лютого, голова УКТ «Просвіта» Юрій Данилишин та віце-президент Петро Маслюк разом із Секретаріатом з прав людини і культурного плюралізму аргентинського уряду, Федерацією громад Аргентини та Обсерваторією спільнот підписали декларацію “Аргентина: мозаїка ідентичностей”.

«Підписанням цієї декларації ми знову підтверджуємо відданість справі подальшого збільшення внеску громад у життя суспільства. Цей шлях дозволяє нам боротися з ненавистю, непорозумінням і дискримінацією, роблячи ставку на діалог, повагу до різноманіття і мирне співіснування», - йшлося на сторінці Секретаріату з прав людини і культурного плюралізму у Facebook.

Зазначається, що УКТ «Просвіта» давно веде роботу в цій галузі. Наразі представники Товариства  є членами директорій Обсерваторії та Федерації громад – організацій, які беруть активну участь у підготовці програм та декларацій на національному рівні.

Фото, відео: Юрій Данилишин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-