Конгресмена нагородили за підтримку України

Конгресмена нагородили за підтримку України

Фото
Укрінформ
Українська федерація Америки нагородила конгресмена-республіканця Браяна Фіцпатріка, який є співголовою групи підтримки України у Конгресі США, медаллю ім. Олександра Черника.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Українська федерація Америки відзначає конгресмена Фіцпатріка за його визначне провідництво групи підтримки України у Конгресі, ініціювання багатьох важливих резолюцій та заяв і підтримку України та непохитну відданість праву України на суверенітет, незалежність і цілісність”, - повідомили у федерації.

На заході в історичному приміщенні Українського освітньо-культурного центру в місті Дженкінтаун (штат Пенсильванія) були присутні лідери української громади, американські високопосадовці, екс-конгресмени Джим Герлак та Майк Фіцпатрік, які колись очолювали групу підтримки України, а також її засновник і перший співголова Чарльз Доґерті.

Зібрання Української федерації Америки. Браяну Фіцпатріку вручили медаль ім. Олександра Черника / Фото: Георгій Тихий‎, Укрінформ

“Росія продовжує окупацію Криму та східної України, не отримавши реальної та ефективної відповіді від західних сил, зокрема, Німеччини. Вона продовжує надавати російське громадянство людям на окупованих територіях. Вона набирає сили, будуючи газопровід по дну Балтійського моря до Німеччини, що матиме серйозний вплив на економіку та добробут України. Вона втручається у Венесуелу, продовжує кібернапади на США”, - зазначив у промові Чарльз Доґерті.

На його думку, нинішній момент потребує від світу усвідомлення всіх загроз, які походять від Росії та розуміння, що Україна ніколи ще не була у більшій небезпеці, ніж нині.

Читайте також: Сенат США пропонує збільшити на $50 мільйонів оборонну допомогу Україні

На заході також був присутній генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов. Він зачитав звернення Надзвичайного та Повноважного Посла України у США Валерія Чалого із теплими словами та привітаннями на адресу конгресмена Браяна Фіцпатріка.

“Нагорода стала пропозицією екс-конгресмена Чарльза Доґерті, який колись був першим, хто її отримав”, - додала президент Української федерації Америки, доктор Зеня Черник.

Медаль ім. Олександра Черника вручається визначним діячам США, які багато роблять для України. Торік її отримав інший співголова групи підтримки - Брендан Бойл.

Група підтримки України у Конгресі США була заснована 1994 року. Нині до неї входять 50 депутатів, як з демократичної, так і з республіканської партій.

Українську федерацію філадельфійської округи було засновано 1991 року під керівництвом доктора Олександра Черника. 1999-го її назву було змінено на Українську федерацію Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-