У Братиславі молилися за жертв війні, політичних репресій та депортації кримських татар

У Братиславі молилися за жертв війні, політичних репресій та депортації кримських татар

Фото
Укрінформ
У Братиславі поминальною молитвою вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, жертв політичних репресій в Україні та депортації кримськотатарського народу.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Словаччині.

«23 травня в церкві Святої Розалії м. Братислава було відправлено поминальне богослужіння українською мовою за жертвами Другої світової війни, політичних репресій в Україні та депортації кримськотатарського народу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на панахиді були присутні співробітники Посольства України в СР та члени їхніх сімей, представники української громади Словаччини.

Поминальне богослужіння відправив священник Української греко-католицької церкви отець Тарас Шагала.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня, співробітники Посольства разом з представниками української громади Словаччини поклали квіти до Memorial Gate of Freedom на Девіні, який є символом свободи словацького народу проти тоталітарної системи. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять жертв політичних репресій в Україні та депортації кримськотатарського народу.

У своєму виступі Посол Юрій Мушка наголосив, що «пам’ятаючи минуле, ми творимо майбутнє». «І, вшановуючи сьогодні пам'ять жертв політичних репресій та кримськотатарського народу, ми не маємо забувати про те, що для деяких правлячих режимів і тепер є звичною практика застосування методів політичного терору. Росія продовжує здійснювати репресії проти українців, кримських татар, усіх, хто вважає Україну своєю Батьківщиною», - сказав Посол.

Фото: прес-служба Посольства України в Словаччині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-