МІОК представив власні проекти на конференції українських освітян у США

МІОК представив власні проекти на конференції українських освітян у США

Фото
Укрінформ
Міжнародний інститут освіти, культури та звязків з діаспорою НУ «Львівська політехника» (МІОК) представив власні проекти на Першій щорічній конференції українських освітян США, що відбулася днями у Вашингтоні (США).

Презентувала інститут і його діяльність директор МІОКу Ірина Ключковська, йдеться на сторінці установи у Facebook.

«Директор МІОКу ознайомила делегатів Конференції з освітньо-навчальним продуктом, який створює МІОК, а це: підручники для вивчення УМІ («Крок», «Мандрівка Україною», «Ключ до України. Міста і люди»), Літня школа україністики та інтернет-портал «Крок до України», конкурси для дітей («Українські діти з усього світу читають “Кобзар”», «Лис Микита з цілого світу», «Життя тобі», майбутній проект «Леся Українка, і ми – Українці»)», - повідомляється у дописі.

У своєму виступі Ірина Ключковська розповіла про діяльність Інституту, спрямовану на підтримку українознавчих шкіл за кордоном. Зокрема, про масштабний Форум українознавчих суботніх і недільних шкіл, що відбувся в серпні 2018 року, і за запитом учасників якого Інститут шукає шляхи для реалізації проекту інтерактивної карти «Український освітній Всесвіт».

«Ми як інституція, яка покликана підтримувати світове українство, українське шкільництво у світі, завжди будемо вам допомагати», - наголосила директорка МІОКу.

Головним організатором конференції виступило Посольство України в США за ініціативи дружини Посла України в США Людмили Мазуки. Головним співорганізатором стала Шкільна Рада в США при Українському Конгресовому Комітеті Америки, яка об’єднує більш ніж сорок шкіл українознавства на території США.

Як повідомляв Укрінформ, Перша щорічна конференція українських освітян США відбулася в п'ятницю в Посольстві України в Вашингтоні. Подібний форум проводився в Сполучених Штатах уперше за понад 70 років - з часів заснування Шкільної Ради при Українському Конгресовому Комітеті Америки (УККА). Нині Рада об'єднує більше сорока українських шкіл.

Американські учасники конференції обговорили проблеми освіти та поспілкувалися з представниками української влади, у тому числі заслухали звернення Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. На зустрічі шукали, як зробити так, щоб українська мова, культура й традиції збереглися для наступних поколінь української громади Америки.

Фото: МІОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-