У Чикаго відзначили Свято Героїв

У Чикаго відзначили Свято Героїв

Фото
Укрінформ
Шану пам’яті українцям, які присвятив своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, відддали днями у Чикаго у рамках Свята Героїв.

Про це йдеться на сторінці Генерального консульства України в Чикаго у Facebook.

«19 травня в Чикаго відбулось урочисте відзначення Свята Героїв України з метою вшанування пам`яті тих, хто у різні періоди становлення Української Держави віддав свої життя, а також тих, хто зараз захищає українську землю від зовнішньої російської агресії», - йдеться у дописі.

Організатором заходу виступила ГО «Помаранчева Хвиля». У рамках Свята представники української громади Чикаго, Українського конгресового комітету Америки, духовенства і Генерального консульства України в Чикаго взяли участь в урочистій ході вулицями чиказького «Українського села» (Ukrainian Village Chicago).

Під час ходи був розгорнутий найбільший у Чикаго прапор України, а також продемонстровані класичні однострої, починаючи від часів козацької доби і закінчуючи серединою ХХ сторіччя.

Як відомо, День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

День Героїв — це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято. Для зручності та якомога більшої участі масові заходи, почасти, відбуваються в п'ятницю, суботу та неділю, що настає після свята.

У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця, а також тим, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

Фото: сторінка Consulate General of Ukraine in Chicago у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-