Українці Відня провели гаївки

Українці Відня провели гаївки

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада Відня влаштувала гаївки на галявині Посольства України в Австрії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Метою проведення наших гаївок є підтримка та популяризація давніх українських традицій серед українців Австрії. Через невимушену атмосферу, знайомство з новими людьми у грі, ведення гаївок, старовинні українські танці, українську пісню і живопис кожен мав змогу доторкнутися до свого українського коріння, повернутися в дитинство, а це те відчуття, якого українцям так часто бракує, живучи за кордоном", - зазначила представник організаторів, членкиня "Товариства української молоді Австрії" та Пластової групи Австрії Христина-Марія Ткаленко.

Розпочалися гаївки з виступу Молодіжного хору церкви св. Варвари, диригентом якого є Петро-Павло Ткаленко. Програма складалася з різноманітних ігор для молоді, давніх українських народних танців, власне гаївок. Також віденськими пластунами була проведена велика кількість ігор для дітей. 

Майстер-клас із петриківського розпису провела Катерина Молчанова, наступниця відомої української художниці Людмили Каліцун.

З огляду на те, що днями також відзначався День вишиванки, більшість учасників гаївок прийшли у вишитих сорочках.

Зазначається, що захід планувався тижнем раніше, однак був перенесений на неділю, 19 травня, через негоду.

Усі охочі мали можливість на гаївках підкріпитися смаженим на грилі м'ясом, поспівати та просто провести чудовий вихідний день в колі рідних, друзів та знайомих.

Фото: TUMA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-