У Йорданії вшанували пам'ять жертв Великого терору і геноциду кримських татар

У Йорданії вшанували пам'ять жертв Великого терору і геноциду кримських татар

Фото
Укрінформ
У Посольстві України в Йорданії віддали шану пам’яті жертвам політичних репресій і геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомляє прес-служба диппредставництва.

«У День пам’яті жертв політичних репресій, який Україна щороку відзначає у третю неділю травня, на вшанування пам’яті тих, хто постраждав від масових чисток та політичних репресій радянської влади 1937 – 1938 років у Посольстві України в Йорданському Хашимітському Королівстві було спущено державний прапор», - йдеться к повідомленні.

Під час меморіального заходу, що відбувся у приміщенні Посольства 19 травня за участі української громади, були пригадані трагічні події 1937 – 1938 років, що забрали життя сотень тисяч осіб.

Українська поетеса Вікторія Бричкова-Абу Кадум прочитала власні вірші про політичні переслідування, яких зазнав український народ від радянської влади.

Співробітники Посольства та члени української громади вшанували пам’ять жертв Великого терору хвилиною мовчання.

Раніше, у  День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня, на будівлі Посольства України в Йорданії було спущено державний прапор України на вшанування тих, хто постраждав від депортації 1944 року та наступних переслідувань кримських татар, повідомляє прес-служба дипустанови.

Крім того, у приміщенні Посольства за участі української громади в Йорданії було проведено меморіальний захід, під час якого присутніх було ознайомлено з хронологією та цифрами трагічних подій, яких зазнало корінне населення кримських земель від тоталітарного радянського режиму, а згодом і від його наступника.

Представники української громади разом із співробітниками Посольства вшанували пам'ять жертв гонінь проти кримськотатарського та інших народів Криму хвилиною мовчання.

Фото: прес-служба Посольства України в Йорданії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-