Українці у Фінляндії запрошують на Ресторанний день і посольські вареники

Українці у Фінляндії запрошують на Ресторанний день і посольські вареники

Фото
Укрінформ
У Гельсінкі стартував найбільший вуличний фестиваль Фінляндії Arabian katufestivaali за участі Товариства українців у Фінляндії та Посольства України у Фінляндії та Ісландії.

Про це йдеться на сторінці українського диппредставництва у  Facebook

«Найбільший вуличний фестиваль Фінляндії Arabian katufestivaali розпочато! Гостинно запрошуємо до нашого столику відвідати найсмачніші українські страви!», - йдеться у дописі.

Українські смаколики представлені на Ресторанному дні, який проходить у рамках фестивалю. 

Детальніше про участь українців у заході Укрінформу розповіла одна із засновниць Ресторанного дня, член Товариства українців у Фінляндії Наталія Шевчук.

«Цього разу наш Ресторанний день проходить у рамках вуличного фестивалю, який називається Фестиваль Арабіанкату (це один з районів міста Гельсінки). Програмою заходу передбачено багато розважальних подій. Ми беремо участь як поп-ресторан. Кожен бажаючий може продавати власноруч приготовану їжу без обмежень. Також там буде так званий «блошиний ринок», де можна продавати свої речі», - повідомила Наталія Шевчук.

Вона розповіла, що у листопаді 2014 року Товариство українців у Фінляндії організувало перший Ресторанний день. «Нам захотілося познайомити фіннів з українською кухнею. Проведення Ресторанного дня грунтується на добровільній основі: самі готуємо і продаємо їжу. А виручені кошти ми передавали волонтерам на допомогу пораненим, воїнам на передовій і сім’ям загиблих героїв», - повідомила Наталія Шевчук.

Вона додала, що  так відбувається і досі. «Маємо вже три свої волонтерські групи, які передають кошти в Україну», - зазначила пані Наталія.

За її словами, українське диппредставництво бере активну участь у проведенні Ресторанного дня. «Жінки з посольства ліплять вареники у великій кількості. Також працівники посольства приходять до нас і купують їжу», - додала співзасновниця заходу.

У свою чергу, у Посольстві Укрінформу розповіли, що дипустанова кожного року долучається до цього заходу, зокрема, шляхом приготування кількох сотень українських вареників та надання сувенірної продукції. «За ці роки посольські вареники стали фірмовими та набули великої популярності серед відвідувачів фестивалю», - зазначили у дипустанові.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-