Майстер-клас із виготовлення вишиванок відбувся в Анкарі

Майстер-клас із виготовлення вишиванок відбувся в Анкарі

Фото
Укрінформ
В Анкарі з нагоди Дня вишиванки відбувся майстер-клас із вишивання хрестиком та виготовлення вишиваних сорочок для немовлят.

У заході взяли участь дружини акредитованих в Туреччині послів та військових аташе з більш як 20 країн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні щороку кожний третій четвер ми святкуємо День вишиванки. Це не тільки одяг для нас, але й особливий символ для українського народу. Це допомагає згадати, хто ми, наше коріння», - розповіла присутнім дружина Посла України в Туреччині Тетяна Сибіга.

Вона також розповіла учасницям майстер-класу про символізм українських вишиванок.

«У минулому вважалося, що вишивка захищає свого власника від зла. Кожен символ в українській вишивці має давнє коріння і сакральне значення. У кожному регіоні України збереглися свої унікальні техніки. Без сумніву, сорочка, зроблена мамою, турботливою дружиною, яка вкладає стільки зусиль і любові у свою вишивку, стане особливою річчю, що випромінює позитивну енергію», - наголосила Тетяна Сибіга.

Майстер-клас з вишивання в Анкарі/ Фото: Ольга Будник

Учасниці майстер-класу поділилися своїми враженнями. За словами дружини посла Узбекистану, який раніше працював очільником дипмісії в Україні, вишивка стала для її сім’ї справжнім захопленням.

«Ми з 1995 року в Україні працювали, того часу представниці дипкорпусу дуже захоплювався українською вишивкою. Це заняття і надихає, і дає можливість краще познайомитися з культурою, традиціями. Моя донька вишила в Києві свою першу картинку з українською символікою й досі захоплюється вишивкою, але більш серйозно. Навіть проводила виставки в Узбекистані», - розповіла пані Азамбаджаєва.

Читайте також: В Анкарі відзначили День вишиванки

Як відомо, 16 травня День вишиванки відзначили в Україні та у різних куточках світу. Традиційно українці вийшли на головні площі своїх міст та долучилися до флешмобів, співали та танцювали, вдягнувши традиційне українське вбрання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-