Маленькі українці в Угорщині привітали матусь зі святом віршами і «зірочками щастя»

Маленькі українці в Угорщині привітали матусь зі святом віршами і «зірочками щастя»

Фото
Укрінформ
Свято до Дня матері відбулося днями в Угорщині за участі учнів Недільної школи при Державному самоврядуванні українців Угорщини.

Про це у вівторок повідомило Державне самоврядування українців Угорщини на своїй сторінці у Facebook.

«Мама, мамочка, матуся, я до неї пригорнуся... Ці та багато інших ніжних і теплих слів прозвучали на Святі Матері. 11 травня 2019 року більше тридцяти діток Недільної школи при Державному самоврядуванні українців Угорщини взяли участь в святкуванні Дня Матері, який організували та провели Столичне самоврядування українців та Державне самоврядування українців Угорщини», - йдеться у дописі.

Відкриваючи свято, з привітальним словом до присутніх звернулися голова Столичного самоврядування українців Ліліана Грекса та голова Державного самоврядування українців Угорщини Вікторія Штефуца.

Своєю присутністю захід підтримала і речник української національної меншини в Парламенті Угорщини Брігітта Суперак.

Учні Недільної школи розказали вірші своїм найріднішим, найніжнішим і наймилішим мамам. Вікторія та Ференц Бернад разом малими сопілкарями виконали романтичну композицію, а після виступу подарували мамам квіти.

Всі дітки отримали в подарунок свіжий номер дитячого журналу "Дивосвіт" - додатку до "Українського вісника".

Продовжилося свято майстер-класом, де хлопчики та дівчатка разом з Зоєю Кунцевською та Галиною Шевчук опановували один із видів декоративно прикладного мистецтва - японське оригамі та виготовили подарункові рамочки із «зірочками щастя» для своїх матусь. 

Також діти зі своїми матусями мали можливість взяти участь у фотосесії від українських професіоналів. 

Закінчилося свято флешмобом до Дня вишиванки, яке організувало Столичне самоврядування українців.

Зазначається, що усі озочі можуть записати свою дитину до Недільної школи при Державному самоврядуванні українців Угорщини. За детальнішою інформацією пропонується звертатися за телефоном: (36)1/461-01-11 або на електронну адресу ukrcentr@t-online.hu

Фото: Ольга Коберідзе

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-