Творчість історика і поета Миколи Костомарова обговорять під час круглого столу в Італії

Творчість історика і поета Миколи Костомарова обговорять під час круглого столу в Італії

Укрінформ
Круглий стіл, присвячений творчості Миколи Костомарова, відбудеться 8 травня в італійському місті Мачерата.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Італії у Facebook.

«8 травня о 17:00 в Університеті м. Мачерата (регіон Марке) відбудеться круглий стіл, присвячений творчості Миколи Костомарова - класика української історичної науки, який активно захищав право України на національний розвиток, на свою літературу й культуру, а також виступав за «самостійність української мови» - за її незалежне місце серед інших слов’янських мов», - йдеться у  дописі.

Микола Іванович Костомаров - видатний український історик, етнограф, прозаїк, поет-романтик, мислитель, громадський діяч, етнопсихолог.

Член-редактор Петербурзької археологічної комісії (1860—1885), член Історичного товариства імені Нестора-Літописця, член Московського археологічного товариства, член-кореспондент Петербурзької АН (1876).

Був співзасновником та активним учасником слов'янофільсько-українського київського об'єднання «Кирило-Мефодіївське братство». У 1847 році за участь в українофільському братстві Костомарова арештовують та перевозять з Києва до Петербурга, де він і провів решту свого життя.

Належить до української школи письменників-романтиків. Засновник народницького напряму в українській історіографії. Заснував український журнал «Основа». Почесний член Сербського ученого дружества (1869), член Південно-Слов'янської академії (1870).

16 травня 2017 року на державному рівні в Україні відзначалась пам’ятна дата – 200 років з дня народження Миколи Костомарова (1817-1885), історика, письменника, громадського і політичного діяча.

Фото: Радіо Свобода, сторінка Посольства України в Італії/ Ambasciata d'Ucraina in Italia у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-