У Румунії до Дня пам’яті та примирення вшанували загиблих у Другій світовій війні українців

У Румунії до Дня пам’яті та примирення вшанували загиблих у Другій світовій війні українців

Фото
Укрінформ
Заходи із вшанування загиблих українських воїнів відбулися у румунському місті Ясси з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Румунії у Facebook.

«6 травня 2019 року з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у м. Ясси (Румунія) проведені заходи зі вшанування загиблих українських воїнів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у панахиді та церемонії покладання квітів до могил загиблим воїнам під час звільнення Румунії від нацизму у Другій світовій війні взяли участь Посол України в Румунії Олександр Баньков, члени Cоюзу українців Румунії – філіал в Яссах, а також представники місцевої влади Ясс: префект повіту Маріан Шербеску, мер міста Міхай Кіріка та заступник голови повітової ради Ромео Олтяну.

Крім цього, у Будинку культури імені М.Урсакі у Яссах відкрилася фотовиставка "Україна у Другій Світовій війні", присвячена Україні та воїнам 2-го та 3-го Українських фронтів, сформованих переважно з етнічних українців, які відкрили можливість звільнення Румунії від нацизму.

На сторінці Посольства у соцмережі також зазначається, що у рамках регіональної поїздки до повіту Ясси Посол України в Румунії Олександр Баньков  провів зустріч з префектом повіту Маріаном Шербеску, мером міста Міхаєм Кіріка та заступником голови повітової ради Ромео Олтяну.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні аспекти українсько-румунських відносин. Окрема увага була приділена питанням регіонального економічного та культурно-гуманітарного співробітництва, зокрема проектам в рамках діючої спільної операційної програми Україна-Румунія 2014-2020.

Також в рамках своєї робочої поїздки до повіту Ясси Посол України в Румунії провів зустріч з активом та керівником філії Союзу українців Румунії Віктором Григорчуком, під час якої обговорили актуальні питання українців у Румунії.

Як повідомлялося, 8 та 9 травня в Україні відзначатиметься День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Фото: Mihai Chirica, сторінка Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-