Гастролі Одеського театру опери та балету в Афінах пройшли при повних залах

Гастролі Одеського театру опери та балету в Афінах пройшли при повних залах

Фото
Укрінформ
У Греції з великим успіхом відбулися гастролі балетної трупи Одеського Національного академічного театру опери та балету.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Греції у Facebook.

«Із 3 по 5 травня в Афінах з великим успіхом після тривалої перерви більше ніж десять років пройшли гастролі балетної трупи Одеського Національного академічного театру опери та балету (генеральний директор Надія Бабіч). Українська трупа давала по дві вистави в день, і кожного разу при повному залі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що упродовж цих днів біля головного концертного комплексу грецької столиці Athens Concert Hall були черги, пожвавлення, відчуття свята на фоні величезних афіш з надписом «Україна». Про балетну виставу повідомлялося на головних каналах телебачення, в метро і на шпальтах газет.

За свідченням одного з глядачів, квиток на «Лебедине озеро» у виконанні Одеського театру став одним з найпопулярніших і найбажаніших подарунків для греків на Великодні свята. «Отож, наші юні танцювальники балету відчули на собі любов місцевої публіки сповна – після вистав їх очікували черги бажаючих взяти автограф», - йдеться у повідомленні.

«Той самий випадок, коли гордість за нашу країну «зашкалює», - зазначили у диппредставництві.

Після фінальної вистави представники Посольства зробили пам’ятне фото разом із артистами театру на чолі із заслуженим артистом України, диригентом Ігорем Чернецьким.

Як повідомлялося на сайті Одеського національного академічного театру опери та балету,  20-29 квітня відбулися гастролі артистів театру в Королівстві Нідерланди та Королівстві Бельгія. Глядачі в Герлені, Гаазі, Генті, Антверпені та Брюсселі побачили балети «Лебедине озеро» Петра Чайковського та «Баядерка» Людвіга Мінкуса.

У турне беруть участь провідні артисти балету – заслужені артисти України Олена Добрянська та Сергій Доценко, а також Катерина Кальченко, Станіслав Скриннік та Дмитро Шарай. А вже у травні балетна трупа виступила в столиці Греції Афінах з «Лебединим озером» в їхньому виконанні.

З 9 по 15 травня «гастрольну естафету» в Нідерландах та Бельгії у артистів балету приймуть оперні співаки. Вони представлять в театрах Герлена, Бреди, Остенде, Гента, Антверпена та Гааги нову редакцію опери «Мадам Баттерфляй» Джакомо Пуччіні. Її прем’єра відбулася на сцені нашого театру 5 і 6 квітня цього року.

Провідні партії в спектаклях виконають Ганна Літвінова, Катерина Цимбалюк, заслужений артист України Віктор Мітюшкін і Олег Злакоман.

Диригент усіх вистав – заслужений артист України Ігор Чернецький.

Фото: opera.odessa.ua, сторінка Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-