Фестиваль української культури пройде в Лівані у травні

Фестиваль української культури пройде в Лівані у травні

Відео
Укрінформ
Фестиваль української культури, який відбудеться у Лівані у травні, презентує найкращі зразки  культури і мистецтва нашої країни.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Ліванській Республіці.

«У період з 8 по 23 травня 2019р. у Лівані під патронатом Міністерства культури Лівану та за сприяння Посольства України у Лівані пройде Фестиваль української культури. Фестиваль прийматимуть мистецькі та історичні майданчики у містах Бейрут, Біблос, Захлє, Тріполі та Сайда», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою фестивалю є презентація нашої країни та її багатогранної культури й історичних традицій, знайомство з найкращими зразками пісенного, музичного та образотворчого мистецтв. У рамках заходу сучасну Україну представлять як країну, яка є духовно близькою до Лівану та є частиною єдиного світового цивілізаційного простору. Фестиваль також покликаний сприяти взаємозбагаченню української та ліванської культур і зміцненню двосторонніх зв’язків. 

Протягом двох тижнів гості фестивалю матимуть змогу відчути атмосферу та колорит різнобарвного українського духовного простору. 

У рамках цього масштабного культурного проекту пройдуть мистецька виставка сучасних українських художників «Україна від Трипілля до сьогодення» (відкриття фестивалю),  фотовиставка українського та ліванського фотографів О.Клименка та Б.Лахуда «Український Донбас». Відбудеться інавгурація Українського скверу зі скульптурою українського митця М.Горлового «Материнство» та пам’ятним знаком українському мандрівникові та письменнику В.Григоровичу-Барському.

У програмі фестивалю також парад українських вишиванок, концерти відомих українських гуртів «Шпилясті Кобзарі», «Козацька Хорея», «Онуки», виставка-ярмарок творів народного мистецтва та презентація української кухні.  

Кульмінацією та перлиною свята української культури беззаперечно стане концерт відомої української співачки, переможниці пісенного конкурсу «Євробачення» Джамали у Казіно дю Лібан. Це буде її перший концерт на Близькому Сході. Гості феєричного дійства матимуть змогу насолодитися неперевершеним тембром голосу співачки, оригінальним стилем виконання українських та кримськотатрських пісень, переконатися у таланті світового рівня  та  творчому багатстві України.

Усі заходи фестивалю висвітлюватимуться провідними ліванськими телевізійними, друкованими та електронними ЗМІ.

Зазначається, що фестиваль пройде за підтримки Національної спілки художників України, Ліванської академії мистецтв, мерії міст Біблос та Захлє, НГО «Українська громада в Лівані», «Український культурний цент», Культурного Сафаді Центру у Тріполі, Клубу ліванських випускників ВНЗ України тощо.

Фото: прес-служба Посольства України в Ліванській Республіці

Відео: Embassy of Ukraine in Lebanon/Посольство України в Лівані

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-