Письменник Сергій Борщевський - спеціальний гість книжкового ярмарку в Аргентині

Письменник Сергій Борщевський - спеціальний гість книжкового ярмарку в Аргентині

Фото
Укрінформ
Український письменник, перекладач, дипломат Сергій Борщевський стане спеціальним гостем традиційного Міжнародного книжкового ярмарку, що проходить в Буенос-Айресі за участі України.

Він виступить на конференції, присвяченій перекладу, повідомляє прес-служба Посольства України в Аргентині.

«Спеціальним гостем цьогорічного 45-го Міжнародного книжкового ярмарку м. Буенос-Айрес стане відомий український письменник, перекладач, дипломат, член правління Національної спілки письменників України Сергій Борщевський, нагороджений у 2012 році Орденом Травня (найвищою державною нагородою Аргентинської Республіки, якою відзначають іноземних громадян) за переклади українською мовою творів Х.Л.Борхеса, Х.Кортасара, Л.Лугонеса та багатьох інших аргентинських авторів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 3 квітня Сергій Борщевський виступить на конференції «Літературний переклад як спосіб єднання України зі світом: історія та сучасність». У ході заходу письменник розповість про історію перекладу, яка сягає своїм корінням часів Київської Русі, окреслить роль перекладу як засобу збереження української мови за царату і СРСР. Борщевський також ознайомить слухачів із сучасною ситуацією у сфері видавничої справи в контексті поширення аргентинської літератури в Україні та українського літературного надбання в перекладах іспанською мовою в Аргентині, їх значення для взаємного культурного збагачення двох народів.

«Ласкаво просимо! Не згайте нагоду взяти участь у зустрічі та поспілкуватися з надзвичайно ерудованою людиною, літератором та справжнім патріотом України», - зазначили у Посольстві.

Виступ відбудеться 3 травня о 16:30. Місце проведення: Зала Адольфо Бйой Касарес, Білий павільйон (І поверх) Виставкового Центру «Ла-Рураль», пр. Сармьєнто 2704 – пр. Сервіньйо 4476, м. Буенос-Айрес.

Вхід вільний. Повідомляється, що роздрукуване  запрошення можна буде обміняти в день проведення конференції в касах Виставкового Центру «Ла-Рураль» на безкоштовний пропуск на Ярмарок.

У Посольстві щиро запрошують всіх до Українського стенду та участі в запланованих заходах.

Раніше прес-служба диппредставництва повідомляла, що відкриття 45-го Міжнародного книжкового ярмарку м. Буенос-Айрес, найбільшої іспаномовної виставки сучасної книги у світі, відбулося 25 квітня. Україна представлена на заході в тридцять другий раз.

Цього року темою Українського стенду, який підготовлено Товариством аргентинсько-українських високошкільників у співпраці з Посольством України в Аргентині, Українською центральною репрезентацією в Аргентинській Республіці та Почесним консульством України у провінції Буенос-Айрес, символічно визначено «Україна – це Європа».

У рамках участі України в роботі ярмарку відбудеться низка культурних та суспільно-політичних заходів. Це, зокрема, лекції та майстер-класи на Українському стенді, традиційний День України, а також круглий стіл на тему європейського майбутнього України.

Ярмарок триває до 13 травня.

Фото: Укрінформ, сторінка Embajada de Ucrania en la Argentina / Посольство України в Аргентині у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-