У Будапешті відкрилася виставка ілюстрацій української художниці Насті Слєпцової

У Будапешті відкрилася виставка ілюстрацій української художниці Насті Слєпцової

Фото
Укрінформ
Виставка ілюстрацій української художниці Насті Слєпцової до книги словацької авторки Андреї Грегушової «Грета» відкрилася в угорській столиці.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Угорщині.

«26 квітня 2019 року в рамках Будапештського міжнародного книжкового фестивалю у приміщенні книжкового магазину «Két Egér Könyvesbolt» відбулося відкриття виставки ілюстрацій української художниці Насті Слєпцової до дитячої книги словацької авторки Андреї Грегушової «Грета», - йдеться у повідомленні.

Після відкриття виставки пройшло обговорення книги «Грета» за участю її авторки.

У рамках заходу мисткиня провела майстер-клас для юних відвідувачів виставки.

У прес-службі диппредставництва також повідомили, що в суботу, 27 квітня, Настя Слєпцова зустрілася у Будапешті з дітьми та батьками недільної школи при Державному самоврядуванні українців Угорщини. Мисткиня розповіла учням про історію створення ілюстрацій до книги  «Грета» та про свою творчість.

Зазначається, що дитяча книжка «Грета» була представлена на спільному словацько-ческо-угорсько-українському стенді «#nemcsakkisvakond», організованому в рамках Будапештського міжнародного книжкового фестивалю Чеським та Словацьким культурними центрами у співпраці з угорськими видавництвами дитячих книжок «Csirimojó» i «Csodaceruza» та Посольством України в Угорщині.

Українська ілюстраторка Настя Слєпцова народилася й отримала художню освіту в місті Сімферополі в українському Криму. З 2014 року, з часу окупації Росією Криму, живе і творить у Львові.

Фото: прес-служба Посольства України в Угорщині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-