У Чилі вшанували легенду української опери Соломію Крушельницьку

У Чилі вшанували легенду української опери Соломію Крушельницьку

Фото
Укрінформ
У Муніципальному театрі Сантьяго вшанували легендарну українську оперну співачку Соломію Крушельницьку і відкрили присвячену їй меморіальну дошку.

Про це повідомляється на сторінці Відділення Посольства України в Аргентинській Республіці в Республіці Чилі у Facebook.

« 24 квітня у Муніципальному театрі Сантьяго відбулась церемонія вшанування пам`яті легенди української опери, вагнерівської примадонни ХХ ст. Соломії Крушельницької. У 1897 р. українська співачка відвідала Чилі й виступила на сцені згаданого театру», - зазначається у дописі.

Як повідомляється, у заході взяли участь видатний баритон української опери Віталій Білий, артисти-учасники опери «Сила долі», співробітники дипломатичної місії, представники української громади, а також Чилійсько-української палати з торгівлі та туризму. Митці відзначили роль українських талантів у розвитку світової опери та культурних зв`язків. 

У Посольстві висловили щиру подяку директору Муніципального театру Фредеріку Шамберту та меру Сантьяго Феліпе Алессандрі за спільну роботу над створенням куточку української культури в серці столиці Чилі.

Як повідомляв Укрінформ, інформацію про урочисте відкриття меморіальної дошки, присвяченої видатній українській оперній співачці Соломії Крушельницькій, розмістило Відділення Посольства України в Аргентинській Республіці в Республіці Чилі на своїй сторінці у Facebook у квітні.

Нагадувалося, що співачка відвідала Чилі у далекому 1897 р. «Ми хочемо, щоб пам`ять про її успіх на сценах цієї країни жила, а українці б мали куточок власної культури», - йшлося у дописі.

Церемонія відкриття дошки була запланована на 24 квітня у рамках останньої презентаці опери «Сила долі».

Фото: сторінка Misión Diplomática de Ucrania en la República de Chile у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-