«Миротворча писанка» від дітей діаспори відправилась до українських воїнів

«Миротворча писанка» від дітей діаспори відправилась до українських воїнів

Фото, відео
Укрінформ
Великодні яйця, розписані дітьми української діаспори у різних країнах і освячені в Києві, відправились до українських воїнів у рамках акції «Миротворча писанка».

Про це йдеться на сторінці співорганізатора акції Всеукраїнської ліги українських жінок (ВЛУЖ) у Facebook.

«Дорогі учасники акції "Миротворча писанка", усі писаночки освячено і передано представникам Національної гвардії, вони вже завтра (26 квітня - ред.) відправлять їх нашим Захисникам. Дякуємо за участь і тішимось, що всі разом зробили добру справу», - йдеться у дописі.

Як повідомляється у соцмережі, у четвер, 25 квітня, відбулося освячення писанок-оберегів для захисників України до свята Світлого Христового Воскресіння. «Діти підготували неймовірні Великодні подарунки воїнам АТО, які будуть нагадувати нашим Захисникам, що ми завжди пам'ятаємо про їх подвиг заради нашої безпеки та щиро молимось за їх здоров'я та перемогу», - зазначається на сторінці ВЛУЖ.

Організатори акції  передали слова подяки від Почесного патріарха Православної церкви України Філарета за участь в  акції. «Ці писанки призначаються для наших воїнів, які захищають Україну від російського агресора. І це для них буде натхненням, що діти не забувають своїх захисників, тому що цим ви надихаєте їх на подвиг. На подвиг захищати Батьківщину, щоб ми були вільними – не були в рабстві, а мали свою Українську державу і свою рідну українську мову», - зазначив Філарет, звертаючись до дітей.

Почесний патріарх привітав усіх з наступаючим Воскресінням Господнім і побажав українцям, щоб Господь давав усім радість. Він звернувся з проханням, щоб і надалі українці ділом, словом і молитвою підтримували захисників України та їхні сім’ї.

У свою чергу, заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Ярослав Сподар подякував дітям, які своїми руками зробили великодні сувеніри для захисників України.

«Воїнам на передовій дуже необхідна увага суспільства і громадських організацій. І кожен подарунок, який зробили діти зі всього світу для захисників України як з Національної гвардії, так і Збройних сил та Державної прикордонної служби, – це свого роду оберіг від негараздів, що підсилює віру українських воїнів у ту справу, якою вони займаються», - сказав він.

За період акції, окрім оберегів для воїнів, організатори отримали багато відеовітань. У ВЛУЖ подякували кожній дитині, кожному вчителю, які підтримали ініціативу "Миротворча писанка".

Як повідомляв Укрінформ, Всеукраїнська ліга українських жінок (ВЛУЖ) 9 квітня оголосила про старт міжнародної акції «Миротворча писанка» для підготовки великодніх подарунків українським воїнам і запросила українські громади з усього світу приєднатися до ініціативи.

Зазначається, що ці писанки матимуть функцію захисного амулету, підсиленого дитячою любов'ю, вірою та надією на мир, а також освяченого українською церквою. «Писанки, розписані дітьми всього світу, донесуть воїнам найщиріші дитячі вітання з усіх куточків світу, де тільки є маленькі українці, з величезною повагою до Захисників України та щирою любов'ю до рідного краю», - йдеться у повідомленні.

Співорганізаторами акції є Національна рада жінок України, Національна гвардія України та Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО).

Крім того, за ініціативи шкіл, що долучаються до акції, було оголошено також флешмоб "Миротворча писанка". Для цього пропонувалося додавати #миротворчаписанка та #дітисвітузахисникамУкраїни до фото- і відеовітання з Великоднем захисникам України. «Привітаємо наших воїнів усім світом!», - закликали організатори.

Участь в акції "Миротворча писанка" взяли українські школи з Норвегії, Польщі, Греції, Японії, Італії, Австрії, Німеччини, Канади тощо.

Фото: ВЛУЖ Всеукраїнська Ліга Українських Жінок, Патріарх Філарет

Відео: Патріарх Філарет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-