У Нікосії відкрито монумент «Козак Мамай» - дар України Кіпру

У Нікосії відкрито монумент «Козак Мамай» - дар України Кіпру

Фото
Укрінформ
У Нікосіїї днями відбулося офіційне відкриття декоративного монументу «Козак Мамай», автором якого стала українська художниця Галина Назаренко.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Республіці Кіпр.

«23 квітня у Нікосії відбулося офіційне відкриття декоративного монументу з елементами Петриківського розпису - «Козак Мамай», який було споруджено з ініціативи Посольства за участю відомої української майстрині  Галини Назаренко і встановлено на території Міністерства закордонних справ Республіки Кіпр», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в урочистій церемонії відкриття пам’ятного знаку взяли участь глава зовнішньополітичного відомства Кіпру Нікос Хрістодулідіс та Посол України в Кіпрі Борис Гуменюк, які у своїх промовах-зверненнях до гостей та учасників заходу відзначили символічність події, що знаменує «відмінні відносини між двома дружніми країнами». На заході також були присутній дипломатичний корпус, акредитований в Нікосії, представники кіпрських ЗМІ.

Міністр закордонних справ Республіки Кіпр також привітав Посла України із завершенням президентських виборів в Україні, які пройшли у відповідності до найвищих демократичних стандартів, і побажав нових успіхів українському народу на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. 

В іншому повідомленні прес-служби Посольства зазначається, що монумент "Козак Мамай" є даром України Кіпру.

Фото: прес-служба Посольства України в Республіці Кіпр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-