СКУ відстежує дезінформацію про Україну у 28 країнах

СКУ відстежує дезінформацію про Україну у 28 країнах

Укрінформ
Світовий конгрес українців здійснює медіамоніторинг у 28 країнах світу на наявність дезінформації про Україну в період виборчого процесу.

Про це розповів на брифінгу голова Місії СКУ Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місія СКУ зі спостереження за виборами 2019 року в Україні мала 122 довгострокових спостерігачів, які здійснюють медіамоніторинг 15 мовами від 4 березня на наявність дезінформації щодо України загалом та щодо виборів у 28 країнах світу", - зазначив він.

Чолій відмітив, що медіамоніторинг проходив у Австралії, Азербайджані, Аргентині, Бельгії. Бразилії, Греції, Естонії, Іспанії, Італії, Казахстані, Канаді, Латвії, Лівані, Мозамбіку, Молдові, Німеччині, ОАЕ, Польщі, Португалії, Сербії, Словаччині, Великобританії, США, Україні, Франції, Хорватії, Чехії та Швейцарії.

"Місія СКУ також зареєструвала у ЦВК 249 короткотермінових спостерігачів з 33 країн світу. Вони спостерігали за виборчим процесом в Україні, а також у дипмісіях України у 25 країнах світу під час двох турів президентських виборів. Місія СКУ оприлюднила свої попередні висновки і готує заключний звіт, який вийде через 8 тижнів після виборів", - зазначив він.

Голова місії СКУ наголосив, що усі довгострокові спостерігачі попередньо пройшли спеціальний тренінг з дослідження особливостей медіасередовища у виборчий період.

Читайте також: Єврокомісія відзначила прогрес Facebook, Google та Twitter у боротьбі з фейками

Медіамоніторинг відбувався впродовж двох етапів - спочатку медіаспостерігачі на щотижневій основі надавали онлайн-звіти, надсилаючи базову інформацію про сумнівні новини та аналітику з елементами дезінформації. У другому етапі команда експертів аналізує цю інформацію та складає висновки.

Чолій наголосив, що Місія СКУ та її волонтери поставили перед собою завдання визначити ступінь дезінформації в різних країнах щодо України та її народу.

"Місія СКУ вважає, що дезінформація є важливим інструментом в арсеналі гібридної агресії РФ проти України. По всьому світу у різних медіа прослідковується низка дезінформаційних тематик, декотрі пов'язані з виборами, інші - зі спроможностями України як незалежної держави. І хоча робота спостерігачів продовжується, місія СКУ підтверджує розповсюдженість дезінформації про Україну загалом та про президентські вибори зокрема", - сказав Чолій.

Він також відмітив, що через 8 тижнів Місія СКУ презентуватиме усі свої висновки після медіамоніторингу у заключному звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-