В Австралїі експонують писанки та готуються до великодніх ярмарків

В Австралїі експонують писанки та готуються до великодніх ярмарків

Фото
Укрінформ
У Північному Мельбурні триває виставка писанок з колекції о.Зенона Хоркавого.

Про це повідомляється на  сторінці Української греко-католицької церкви в Австралії, Новій Зеландії та Океанії у Facebook.

«Запрошуємо в Ukrainian Arts and Crafts Bishop Ivan Prasko Memorial Museum, подивитися унікальну колекцію писанок, зібраних о. Зеноном Хоркавим», - йдеться у повідомленні.

Виставка відкрита щонеділі с 9:00 до 13:00. Вхід вільний.

Експозиція триватиме до 28 липня.

Як зазначається в анонсі на сторінці Української громади Вікторії у Facebook, у найближчі два тижня в австралійських Мельбурні, Джилонгу і Тасманії заплановано чимало подій, пов’язаних з підготовкою до Великодня.

Зокрема,  13 квітня відбудеться виставка писанок Pysanka Demonstration, організована на Queen Victoria Market. Починаючи з 9:00, усі охочі матимуть змогу роздивитися писанки та придбати собі кілька.

Майстер-клас із розпису великодніх яєць Pysanka Day 2019 відбудеться 13 квітня у Мельбурні за ініціативи місцевого віддвлення Спілки української молоді (СУМ). «СУМ у Мельбурні запрошує вас долучитися до цієї чудової української традиції», - йдеться у повідомленні. Захід відбудеться у приміщенні українського греко-католицького храму святих Петра і Павла з 16:00 до 19:00.

Українська громада Тасманії спільно з представниками Української громади Вікторії проведе майстер-клас з писанкарства 13-14 квітня. На заході, який відбудеться з 10:00 до 16:00, буде також організована виставка української вишивки і прикрас.

Українська громада Вікторії також візьме участь у ярмарку Europa Night market 17 квітня. У рамках заходу українці демонструватимуть розписані великодні яйця, продаватимуть страви національної кухні (зокрема, голубці), а широко відомий український ансамбль в Австралії Lehenda Dancers продемонструє свою хореографічну майстерність.

Придбати українську паску, писанки та різні смаколики до Великодня охочі матимуть змогу під час Великоднього базару Easter Bazaar, який відбудеться 21 квітня у приміщенні українського греко-католицького храму святих Петра і Павла у Мельбурні.

А українська громада в австралійському Джилонгу 12 квітня провела щорічний майстер-клас з писанкарства "Pysanky on Pako".

Фото: Укрінформ, сторінки Ukrainian Catholic Church in Australia, New Zealand and Oceania, Association of Ukrainians in Victoria  - у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-