Виставка про історію України часів УНР триває у Нью-Йорку

Виставка про історію України часів УНР триває у Нью-Йорку

Фото, відео
Укрінформ
Виставка "Українське коло: до сторіччя визвольних змагань (1917–1921 рр.)", яка знайомить з унікальними експонатами української історії та дипломатії часів УНР, триває в Українському музеї в Нью-Йорку.

Світлини з експозиції Музей розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Понад 150 експонатів, чимало з яких виставляються вперше, покликані розказати світові історію, написану в Україні. Визвольна боротьба 1917-21 років, початок української культурної дипломатії 1919-го – про ці події від першої особи розповідають експонати виставки", - зазначається на сайті Голосу Америки, де розміщено відеосюжет про виставку.

У відео зазначається, що влаштувати виставку у Сполучених Штатах Америки вирішили невипадково. «У час, коли Україна опинилася віч-на-віч із могутнім сусідом, США стали її провідним союзником, тож, важливо показати пересічним американцям історичний підтекст боротьби українців за незалежність», - кажуть організатори.

«Зараз Сполучені Штати як ніколи підтримують нас у нашій боротьбі. Мені здається, що зараз пересічні американці будуть більше розуміти, чому насправді це важливо і чому ми продовжуємо свою боротьбу вже понад 100 років», - зазначила директор департаменту культури КМДА Діана Попова.

Як повідомлялося, виставка підготовлена Посольством України в США за сприяння Міністерства закордонних справ України. Вона буде доступна для перегляду з 8 квітня до 29 вересня. "Цей унікальний міжнародний виставковий проект присвячений доленосному періоду української історії та представляє експонати, надані 29 провідними музеями, бібліотеками, архівами з України, США, Польщі та Швейцарії", - зауважили в Посольстві.

Зазначається, що деякі з експонатів виставляються вперше. Серед них – оригінали унікальних документів, символіка, зразки дипломатичного листування та інші артефакти, які розкривають історію національно-визвольного та державотворчого процесу в Україні в 1917–1921 рр. Зокрема, на виставці представлено й фотографія будівлі, де, як дослідили українські дипломати, у 1919 році в Вашингтоні була розміщена дипломатична місія УНР.

Фото: Ukrainian Museum

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-