У Чикаго пройде найбільша виставка робіт Енді Воргола

У Чикаго пройде найбільша виставка робіт Енді Воргола

Анонс
Укрінформ
Найбільша виставка робіт американського художника українського походження Енді Воргола відкриється у жовтні в Чикаго.

Про це повідомляє uapost.us.

«Протягом десятиліть в Музеї сучасного мистецтва і в Інституті мистецтв Чикаго виставляли твори Енді Воргола, однак невеликими "партіями". 20 жовтня вперше за всю історію більше 350 його шедеврів будуть виставлені в Інституті мистецтв», - йдеться у повідомленні.

Майбутня експозиція “Andy Warhol - From A to B and Back Again” охоплює широкий спектр робіт Воргола за все його життя: комерційні ілюстрації, фотографії, експериментальні фільми. Ретроспектива вперше дебютувала в Whitney Museum of American Art у Нью-Йорку, і буде закрита для публіки в березні цього року до часу її "переселення".

Виставка триватиме в Чикаго три місяці - до 26 січня 2020 року.

Як відомо, Енді Воргол (Андрій Варгола) - всесвітньо відомий американський митець українського походження, один із засновників поп-арту та культова постать в історії сучасного мистецтва. Художник, ілюстратор, дизайнер, скульптор, письменник, продюсер, кінорежисер, видавець, колекціонер, - він залишив по собі величезний творчий спадок і ще за життя став легендою.

Творчість Енді Воргола надзвичайно плідна та різноманітна. Він створив близько 10 тисяч робіт: фотографії, картини, ілюстрації, скульптури, інсталяції, кінофільми, книги. Останнім часом Воргол очолює список найбільш комерційно успішних художників світу. Сумарна вартість проданих на аукціоні його робіт давно перевищила позначку 400 мільйонів доларів, а середні аукційні ціни на його роботи в період з 1985 по 2010 рік виросли в середньому на 3400%.

Енді Воргол похований поряд із матір’ю і батьком на греко-католицькому цвинтарі Святого Іоанна Хрестителя у Пітсбурзі.

Фото: uapost.us

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-