Американські спостерігачі готуються до виборів в Україні

Американські спостерігачі готуються до виборів в Україні

Відео
Укрінформ
Понад 2 тисячі міжнародних спостерігачів їдуть до України на президентські вибори 31 березня. До чого готуються спостерігачі від Українського конгресового комітету Америки (УККА) перед візитом до України, чому хочуть їхати у маленькі села і що думають про можливі російські провокації?

Про це у сюжеті Голосу Америки розповів директор з комунікацій УККА Андрій Добрянський.

 «Я їду до таких сіл, куди від ОБСЄ ніхто не поїхав. В один день я, може, пройдусь по 13 селах, щоб показати Києву  і всьому світу, що тут були спостерігачі, і ми можемо перевірити, що і тут були відкриті або не відкриті вибори», - зазначив Добрянський.

Для нього це будуть четверті вибори, на яких він працюватиме спостерігачем. Із району, яке називають «українським селом» у Нью-Йорку, Добрянський вирушає до спражніх українських сіл Закарпаття.

Загалом у команді спостерігачів УККА 74 людини, половина з яких має українське походження. Всі спостерігачі у групі – волонтери, гроші за роботу не отримуватимуть, їдуть до України власним коштом.

А от російським спостерігачам на виборах робити нема чого, вважає Добрянський і підтримує Київ у небажанні допускати росіян до українських виборчих дільниць.

Директор з комунікацій УККА  каже, що і він, і решта спостерігачів готові до можливих провокацій з боку Росії, хоча не певний, що Москва сконцентрує свої зусилля на президентських виборах в Україні. «Абсолютно, і Путін, і уся російська влада будуть мати якусь ідею маніпуляцій, але бідні там, у Кремлі, вони мають стільки виборів цього року, не тільки в Україні», - вважає Добрянський.

Все одно, важливо мати спостерігачів навіть у найбільш віддалених від Київа куточках України, аби ні в кого не було шансів маніпулювати результатами або легітимністю виборчого процесу, йдеться у сюжеті.

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-